Avstängningen kan flyttas till Chibsah

Publicerad 2012-04-08

”Ska be domaren titta på dvd:n”

Marc Pedersen kan frias i efterhand.

Marc Pedersen fick rött kort för Yussif Chibsahs förseelse.

Nu ska domarbasen Bo Karlsson be domaren Daniel Stålhammar studera situationen på video – sedan kan Chibsahs trots allt stängas av.

– Rent teoretiskt är det så, säger Disciplinnämndens ordförande Khennet Thallinger till Sportbladet.

Följ ämnen

Sundsvall Fredrik Holster föll i straffområdet och en mycket förvånad Marc Pedersen visades ut av domaren Daniel Stålhammar. Detta trots att det var Yussif Chibsah som haft armen högt mot Holsters ansikte.

Nu kommer domare Stålhammar att studera situationen i efterhand.

”Får skriva att han visat ut fel”

– Daniel ska få säga varför han visade ut honom och jag ska be honom titta på dvd:n. Om han tycker att han visar ut fel spelare får han skriva det i sin rapport, säga att han visat ut fel och sedan får Disciplinnämnden ta ett beslut om avstängningen, säger domarbasen Bo Karlsson.

– Om det nu är fel spelare och att han inte visar ut honom för något annat, vilket jag i så fall inte kan förstå vad det ska vara.

Stängs av en match

Om Daniel Stålhammar rapporterar ett misstag är det sedan upp till Disciplinnämnden att bestämma eventuell påföljd. De kan då flytta det röda kortets automatiska avstängning på en match från Marc Pedersen till Yussif Chibsah.

– Jag har inte sett situationen men rent teoretiskt kan vi det, ja. Om domaren skriver det så ska vi pröva det. Men rent teoretiskt går det, säger nämndens ordförande Khennet Thallinger.

Följ ämnen i artikeln