Khalili räddade Bajen från cupfiasko

Uppdaterad 2018-03-08 | Publicerad 2018-02-25

Hammarby var på väg mot förlust mot Gais.

Men Imad Khalili - som har haft tuffa år i Bajen - räddade laget i Svenska cupen.

– Bara kör, tänk inte. Vad fan ska jag göra? säger Khalili.

Hammarby var på väg mot en tung käftsmäll hemma mot Gais när Edin Hamidovic tryckte in sitt andra mål för kvällen i den 70:e minuten. Det betydde 3–1 till bortalaget.

Men Bajen hämtade upp underläget genom en reducering av Pa Dibba strax efteråt, och sedan ett sent kvitteringsmål från Imad Khalili. På stopptid var hemmalaget nära en vändning, men Björn Paulsen träffade stolpen.

”Det var jävligt skönt”

Resultatet blev 3–3 och Hammarby har fyra poäng efter två matcher i Svenska cupen.

– Ni såg slutet. Jag höll undan målvakten och tänkte att vanligtvis manglar de en, så jag tänkte att jag går in i honom och försöker att inte gå in för hårt. Jag kollade på bollen och när den kom ner så flikade jag in den, säger Imad Khalili.

– Det är jävligt skönt. Först assist till Pa, sen mål.

Ditt första tävlingsmål sedan...?

– Falkenberg, 2016. Men det är inget jag tänker på. Jag har haft en bra försäsong.

Han har haft det kämpigt sedan han kom till Hammarby 2015. Nu försöker han vara ”tom i huvudet” när han spelar fotboll.

– Bara kör, tänk inte. Vad fan ska jag göra? Bara kör, tänker jag.

”De blir rädda”

Gais Erik Westermark var nöjd med insatsen, förutom sista kvarten.

– Jag tycker att vi står upp bra, vi är bättre än vad de förväntar sig. Jag tycker att vi pressar bra, de blir trötta, de blir rädda och vågar inte ha boll. Vi ger inte de så mycket tid, säger Westermark.

– Det är sista kvarten vi dör. Det är jävligt surt. Vi har det i egna händer, vi ska göra det bättre.

Hammarby fick en bra start hemma mot superettan-laget Gais. En dryg kvart in i matchen passade Rebin Asaad in bollen från vänsterkanten. Efter lite trassel framför mål lirkade Sander Svendsen in 1–0.

Men efter målet var det mest Gais i första halvlek. Edin Hamidovic kvitterade omgående och innan halvleken var över hade August Wängberg tryckt in 2–1.

Släppt in åtta mål på tre senaste matcherna

Inför Svenska cupen föll Hammarby med 1–4 borta mot superettan-laget IK Frej. Den förlusten följdes upp med en 3–1-vinst mot division 2-klubben Vasalunds IF. Om man lägger till dagens tre mål har Bajen släppt in åtta mål på de senaste tre matcherna.

– Vi börjar bra, sedan gör de två identiska mål. Vi följer inte man, vi kollar på boll. Lite trist, och då blir det uppförsbacken. Sedan kommer det ett 1–3-mål, och det är en rejäl uppförsbacke. Vi har mycket att jobba på där. Men jag tycker att vi krigar och visar hjärta, säger Khalili.

Nu väntar Elfsborg i sista gruppspelsmatchen. Då vill tränaren Stefan Billborn, som inte var nöjd efteråt, en förbättring på planen.

– Vi är rätt bra första tio-femton minuterna, sen är vi rätt usla fram till sista kvarten, säger han.

Gais slog till tre gånger om på Tele 2.