Stjärnan: "De dödar sina egna medborgare"

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Matt Dunham/AP/TT
Odion Ighalo går ut och fördömer den nigerianska polisen behandling av demonstranter i Lagos. Arkivbild.

Manchester United-stjärnan Odion Ighalo går till attack mot den nigerianska regeringen, och kritiserar behandlingen av demonstranterna i sitt hemland.

– Regeringen måste sluta döda sina egna medborgare, säger Ighalo.

Det var efter Manchester Uniteds vinst mot Paris SG i Champions League-gruppspelet som Ighalo fick frågor om situationen i hemlandet.

– Jag är ledsen, och jag vet inte var jag ska börja. Jag är inte den som pratar politik, men jag kan inte längre vara tyst kring vad som händer hemma i Nigeria, sade Ighalo.

Bakgrunden till utspelet är de stora demonstrationerna som pågår i Nigeria. Demonstranterna vill få stopp på polisbrutaliteten i landet, och använder sig av slagorden "End Sars". Sars, eller Special Anti-Robbery Squad, är en nigeriansk polisenhet som anklagas för att ha dödat, misshandlat och torterat flera demonstranter i oktober.

I veckan dödades 20 människor och 50 skadades när polisen öppnade eld mot demonstranter, enligt BBC.

Victor Osimhen, Ighalos anfallskollega i det nigerianska landslaget, har också gått ut och kritiserat regeringen. Han höll upp en tröja med budskapet "End police brutality in Nigeria" efter sitt första mål för sin nya klubb Napoli.

Även Hillary Clinton samt artisterna Kanye West och Skepta har gått ut och fördömt händelserna.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.