Sebastian Larsson om hotet mot svenska landslaget: ”Bisarrt”

Publicerad 2021-04-20

Sebastian Larsson reagerar på beskedet om Super League.

Landslaget kan bli utan storstjärnorna Zlatan Ibrahimovic, Victor Nilsson Lindelöf och Dejan Kulusevski om planerna på Super League går vidare.

Nu reagerar landslagskollegorna Sebastian Larsson och Mikael Lustig.

– Det skulle vara bisarrt om de stängdes av, säger Larsson.

Uefas ordförande Alexander Ceferin slog på en presskonferens under måndagen fast att alla spelare som spelar i den nya turneringen Super League kommer att förbjudas att delta i turneringar som Uefa och Fifa anordnar, inklusive alla landslagsturneringar.

Det innebär att svenska landslagsstjärnor som Zlatan Ibrahimovic, AC Milan, Dejan Kulusevski, Juventus, och Victor Nilsson Lindelöf, Manchester United, vars klubbar tillhör Super League-konstellationen kan stoppas från att delta i EM i sommar.

Försvarar svenska stjärnorna

Efter IFK Göteborg-AIK under måndagskvällen i allsvenskan reagerade landslagskollegerna Sebastian Larsson och Mikael Lustig på situationen:

– Det kan inte ske. Det hoppas och tycker jag verkligen inte. Vad har spelare gjort för fel för att de ska uteslutas? undrar Sebastian Larsson.

– Det vore bisarrt. Vi är två månader från ett slutspel. Ska folk stänga av spelarna? Det varken tror jag eller tycker jag vore ett sunt beslut, säger den vikarierande landslagskaptenen.

Mikael Lustig:

 – Jag tror att Fifa och Uefa gör allt i sin makt för att skrämmas och se till att det här inte ska bli av, säger Blågults högerback.

– Det är deras sätt att dra det här spelet, sen hoppas vi inte att det ska gå så långt för i ett mästerskap ska de bästa spelarna vara med.

– Jag vet inte hur mycket goodwill de skulle förlora om de skulle blocka spelare från att spela ett mästerskap, säger Mikael Lustig.

Tror du att Super League blir av?

– Ja, det har väl gått mot det här. Fifa och Uefa är väl inte de bästa. Hade de kunnat löst en sådan här sak och tjänat massa pengar hade de säkert gjort något liknande.

”Skiter i fansen”

– Det är extremt mycket pengar och klubbar som ägs av affärsmän som skiter i fansen och vill ha cashen istället. Spelarna gör som klubbarna säger när man står under kontrakt.

Sebastian Larsson om vad ett Super League skulle kunna innebära för svenska klubbar:

– Utan att kunna alla delar så kommer det förstöra för väldigt många, inte minst drömmen att kunna nå arenor som du drömmer om som liten. Den kommer försvinna.

– Vad händer med dagens Champions League i så fall? Den blir till en form av Europa League. Det som svenska klubbar ska slåss om, Conference League, vad blir det? En form av D-turnering i Europa, säger Sebastian Larsson.