EM i fotboll 2021

Spanske EM-målvakten ”torterad” av jättemiss

Av: 

TT

FOTBOLL

Unai Simón har tänkt och tänkt men förstår fortfarande inte vad som hände när han tappade in Pedris hemåtpassning och stod för en jättetavla i åttondelsfinalen mot Kroatien i fotbolls-EM.

– Det (misstaget) har torterat mig lite, säger Spaniens målvakt.

Det uppmärksammade självmålet skedde i den 20:e minuten i EM-åttondelsfinalen mellan Kroatien och Spanien på Parken i Köpenhamn i måndags när mittfältaren Pedri passade hem till målvakten Unai Simón. 24-åringen skulle ta emot bollen med sin högerfot – men missade och misstaget innebar 1–0 för förvånade kroater.

Simón, till vardags i Athletic Club från Bilbao och vanligtvis spelskicklig med fötterna, har funderat mycket på händelsen de senaste knappt två dygnen.

Inte solens fel

– Det (misstaget) har torterat mig lite. Ärligt talat har jag sett det sex eller sju gånger och kan inte komma på någon förklaring, jag kontrollerade bara bollen dåligt, säger han på en presskonferens och fortsätter:

– Folk har frågat mig om jag hade solen i ögonen men det hade jag inte. Jag hade en stor yta att kontrollera bollen på. Jag ville spela fram bollen bakifrån, men mina fötter fastnade helt.

Schweiz i EM-kvarten

Efter jättemissen gjorde Spanien tre raka mål fram till 3–1 innan EM-åttondelen avslutades på ett högdramatiskt sätt. Kroatien gjorde två mål under slutminuterna och tog matchen till förlängning där Spanien gjorde två ytterligare mål och vann med 5–3. Simón gjorde dessutom flera fina ingripande efter tabben i början av matchen.

– Storartad sammanhållning smids i motgång och jag är stolt över det här laget eftersom att de stöttade mig på planen och i omklädningsrummet. Det säger mycket om vilken slags grupp vi är.

Spanien ställs härnäst mot Schweiz i EM-kvartsfinalen i S:t Petersburg på fredag.

Allt om fotbolls-EM 2021 – följ alla matcher live

Senaste nyheterna Spelschema Tabeller TV-tider Alla trupper & spelare

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Rabiots mamma gick till attack mot Mbappé och Pogba

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

EM i fotboll 2021

Fotbolls-EM

Spaniens herrlandslag i fotboll

Unai Emery