Everton-fans: ”Låt Olsen stå!”

London Calling: Dagens rubriker från Premier League och England

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Everton-supportrar vill se Robin Olsen i målet, Ryan Giggs stängs av och Liverpool kan tvingas klara sig utan Mohamed Salah stora delar av nästa säsong.

Här är dagens engelska fotbollsrubriker.

DAGENS SNACKIS

Everton-fansen har sagt sitt. När lokaltidningen Liverpool Echo ställde frågan (på sin Facebook-sida) vem som ska vara Carlo Ancelottis förstaval mellan stolparna ansåg hela 75 procent att Robin Olsen borde få stå kvar. Svensken fick chansen mot Newcastle förra helgen och gjorde - trots två insläppta mål och förlust - en stabil insats och hyllades efteråt.

Olsen säger till lokaltidningen att Jordan Pickford önskade honom lycka till inför matchen: ”Alla målvakter här är bra killar. Vi pushar varandra att bli bättre”. Han tillägger att sättet Everton arbetar på skiljer sig gentemot Italien men ”på ett bra sätt”.

Det troligaste är att Pickford, som endast har 25 procent av de tillfrågade fansen bakom sig, är tillbaka mot Manchester United på lördag. Ancelotti var väldigt tydlig med att den engelska målvakten bara vilades och verkade snudd på irriterad när han gav journalister svar gällande valet av Olsen på presskonferensen efter matchen. Skulle Pickford då göra en mindre bra match har managern saker att fundera över...

Foto: Alex Pantling / Getty Images Europe

DAGENS AVSTÄNGNING

Ryan Giggs har gått med på att inte leda Wales under den kommande landslagssamlingen. Anledningen är förstås gårdagens nyhet att förbundskaptenen misstänks ha misshandlat sin flickvän. Det walesiska förbundet kände sig enligt ett pressmeddelande tvungna att agera och meddelar att den assisterande tränaren Robert Page tar över tills vidare.

DAGENS STATS

Efter hattricket mot Atalanta har Diogo Jota gjort sju mål för Liverpool under 2020. Det är två fler än konkurrenten i anfallslinjen, Roberto Firmino. Tilläggas bör att Jota endast har spelat nio matcher medan brasilianaren står på 34.

Foto: Emilio Andreoli / Getty Images Europe

DAGENS CITAT

”Jag har inte sett vad han har sagt. Vi håller inte koll på allt som sägs, vi vill hålla negativiteten utanför. Vi försöker bara vara positiva och se framåt. Jag kan garantera att det finns många ledare i det här laget”, – Harry Maguire svarar på Roy Keanes anklagelser att Manchester United-spelarna sviker Ole Gunnar Solskjaer.

DAGENS ORO

Liverpool kan tvingas klara sig utan Mohamed Salah under stora delar av nästa säsong. Det handlar dels om OS samt det afrikanska mästerskapet, båda framskjutna på grund av pandemin. 28-åringen, som har gjort 43 mål på 68 matcher för sitt Egypten, tros bli en av tre överåriga spelare som nationen vill ta med sig till Tokyo i sommar. Mästerskapet planeras hållas 23 juli till 8 augusti nästa år vilket i så fall innebär att han bland annat missar hela försäsongen.

Foto: Emilio Andreoli / Getty Images Europe
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.