London Calling

Kräver miljoner i lösensumma av United

London Calling: Dagens rubriker från Premier League och England

Av: 

Frida Fagerlund

FOTBOLL

Cyberattacken mot Manchester United ställer fortfarande till det för klubben som nu krävs på miljonbelopp.

Här är dagens engelska fotbollsrubriker.

DAGENS SNACKIS

Manchester United krävs på miljontals pund efter cyberattacken som inträffade förra helgen. Klubben har tagit in experthjälp för att ”undvika en katastrof” och att hemlig data läcks. Trots att det snart är en vecka sedan händelsen ägde rum befinner man sig fortfarande i hackarnas klor.

National Cyber Security Centre meddelade under gårdagen följande: ”NCSC känner till en incident som innefattar Manchester United Football Club och arbetar med organisationen och dess partners för att förstå själva omfattningen”.

Daily Mail beskriver haveriet som ”pinsamt” för Uniteds uppenbart bristande datasäkerhet. Dess nätverk ska ha infekterats med ett virus, och risken finns att man ställs inför ett ultimatum: Att antingen betala lösensumman eller riskera få känslig information läckt, inklusive uppgifter om sina egna fans. United kan också bötfällas med upp till 18 miljoner pund om så skulle ske.

Det är fortfarande oklart vem eller vilka som ligger bakom attacken. NCSC avslöjar att något liknande hände en annan Premier League-klubb så sent som förra året. Då krävde hackarna fem miljoner pund i lösen men det framgår inte om summan betalades.

DAGENS GRÖNA LJUS

Arsenal blir först ut med att ta in åskådare efter regeringens besked tidigare i veckan. Under Europa League-matchen mot Rapid Wien nästa torsdag tillåts 2000 personer få komma in på The Emirates eftersom London går under ”nivå två”. De arenor som ligger i områden som befinner sig på nivå tre (bland annat Manchester) får vänta på publiken.

DAGENS EUROPA-SUCCÉ

Arsenal, Tottenham och Leicester går alla som tåget i Europa League. Jamie Vardy sköt den sistnämnda klubben vidare till slutspel efter 3–3 mot Braga, Nicolas Pépé tog revansch efter sitt röda kort mot Molde genom ett mål i 3–0-segern och Tottenham stod för en ”perfekt” 4–0-match mot Ludogorets.

Dessutom blev Dane Scarlett, med sina 16 år och 247 dagar, den yngsta spelaren att debutera för Spurs. ”Jag visste inte om det då”, sa Mourinho på presskonferensen efteråt. ”Men det är en bra sak”.

DAGENS AVBRÄCK

Lucas Digne har åkt på en vristskada som håller honom borta från spel i åtminstone två månader. Ett enormt avbräck för Everton som förlitar sig mycket på sin åtrådda vänsterback. Fransmannen väntas genomgå en operation på måndag efter skadan som han ådrog sig under en träning.

ANNONS

Stor dramatik eller promenadseger? Tippa helgens toppfotboll och se om du fixar 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Silly-special: 20 stora stjärnor som kan flytta under sommarfönstret

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

London Calling

Premier League

Manchester United

London Calling

Europa League