Klart: Nent satsar på världens bästa damligor

Lina Hurtigs Juventus ses snart på Nents kanaler.
Lina Hurtigs Juventus ses snart på Nents kanaler.

De har redan säkrat damernas fotbolls-VM 2023.

Nu står det också klart att Viaplay adderar utbudet med två av världens bästa damligor.

– Det är en helt unik satsning på de mest spektakulära damligorna ute i Europa, säger Per Nunstedt, sportchef NENT Group Sverige.

Sedan tidigare har Viaplay haft rättigheterna till engelska Women’s Super League, spanska Liga Iberdrola samt tyska Frauen Bundesliga.

Nu förlänger streamingtjänsten avtalen med samtliga tre ligor. Det nya avtalet med världens bästa liga, Women’s Super League, innebär att de kommer direktsända minst två matcher per omgång till och med 2024.

”Utvecklas snabbt”

Utöver att förlänga med de tre ligorna, adderar också Viaplay italienska Serie A och danska Gjensidige Kvindeliga till utbudet.

– Vi vill att Viaplay ska ha det starkaste sportutbudet på våra marknader, och detta förvärv av fotboll i toppklass stärker vår position ytterligare. Fotboll för kvinnor utvecklas snabbt både på och utanför planen och Nent Group och Viaplay är stolta över att vara en del av denna resa, säger Anders Jensen, VD och koncernchef för NENT Group i ett pressmeddelande.

Utöver damligorna sänder Viaplay också nästa fotbolls-VM på damsidan, som spelas i Australien och Nya Zeeland 2023.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.