Agüero tillbaka från skada - tangerade målrekord

Foto: AP TT / NTB SCANPIX
FOTBOLL

Tillbaka efter bilolyckan - då blev han historisk.

Sergio Agüero tangerade målrekordet i Manchester City i 3–0-vinsten mot Burnley.

– Det var viktigt för honom att tangera rekordet så fort som möjligt, säger managern Pep Guardiola.

Manchester City har öst in mål under de första månaderna av Premier League. Inför nionde omgången hade laget 29–4 i målskillnad.

Mot Burnley blev det tre nya mål framåt i 3–0-vinsten.

Hemmalaget fick straff efter Bernardo Silva blivit fälld av Burnley-målvakten Nick Pope. Sergio Agüero, som var tillbaka efter bilolyckan för tre veckor sedan, tryckte kyligt in 1–0.

Har gjort 177 mål

Det var argentinarens 177:e fullträff för City. Därmed har han tangerat målrekordet i klubben. Eric Brook, som var aktiv fotbollsspelare på 20- och 30-talet, har också gjort 177:e mål för City.

– Det var viktigt för honom att tangera rekordet så fort som möjligt. När han slår rekordet blir det speciellt, säger managern Pep Guardiola.

– Han borde hylla oss! Han borde bjuda oss på middag då kanske. Ett enda mål...det kommer hända förr eller senare. Det är så viktigt för honom och klubben. Vi är glada att få dela det ögonblicket med honom.

Nicolas Otamendi nickade in 2–0 på en hörna och 3–0 kom efter att Kevin De Bruyne frispelat Leroy Sane som enkelt sköt in trean.

Pep Guardiolas mannar har spelat in 25 poäng efter nio omgångar. Därmed har laget koppat ett grepp om Premier League, man leder med fem poäng före rivalen Manchester United.

PL-jättarnas klubbmärken – därför ser de ut som de gör 01:03

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM