Tittarrekord under Sveriges kvalbragd

Rekordmånga Kanal 5-tittare såg när Sverige kryssade mot Italien och tog sig till VM.

Snittet under andra halvlek låg på över 2 miljoner – vilket är den högsta officiella tittarsiffran som kanalen haft.

Det var många svenskar som satt och bet på naglarna när Sverige till slut lyckades hålla nollan på San Siro och säkra en biljett till VM i Ryssland nästa sommar.

När de svenska spelarna under andra halvlek kämpade och slet för att freda målet var det faktiskt rekordmånga tittare som bänkade sig i TV-soffan och såg matchen i Kanal 5.

Under den andra halvleken låg snittet på 2 024 000, vilket är den högsta officiella tittarsiffran som Kanal 5 haft sedan starten 1989.

– Det var en magisk kväll på San Siro och en heorisk insats av det nya, vilt kämpande och folkkära, svenska landslaget. Att det gav nytt tittarrekord för Kanal 5 och Eurosport sätter pricken över i:et, säger Emir Osmanbegovic, sportchef Discovery Networks Sweden och Eurosport.

Med över 2 miljoner i snitt raderade därmed Kanal 5 ut sitt gamla rekord på 1 950 000 tittare från playoff-matchen till EM mot Danmark 2015.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.