Landslagsspelaren skadad dagar efter övergången

Johanna Rytting Kaneryd (till vänster).
Johanna Rytting Kaneryd (till vänster).

I torsdags blev det klart att Johanna Rytting Kaneryd lämnar Djurgården för FC Rosengård kommande säsong.

I dag kom beskedet att mittfältaren dragit korsbandet och kommer bli borta länge.

– Det är orättvist, säger hon till Sportbladet.

I torsdags offentliggjordes att Johanna Rytting Kaneryd skrivit på ett tvåårskontrakt med FC Rosengård med start från första december.

Kontraktet med skåningarna har således inte börjat gälla ännu och Rytting Kaneryd var istället i full färd med att avsluta säsongen med Djurgården.

Andra gången med samma knä

Men samma dag som hon blev klar för sin nya klubb skadade sig mittfältaren på träning.

– Jag vred till knäet under träningen och förstod direkt att någonting var fel, men trodde inte att det var en så allvarlig skada. Man vill ju alltid så mycket så därför försöker man vara så positiv som möjligt, säger hon till Sportbladet.

I dag fick 20-åringen beskedet att hon dragit korsbandet i vänstra knäet för andra gången. 2013 hände samma sak.

Detta innebär att hon blir borta i minst 6 månader efter att operationen är gjord.

– Det känns såklart jättetungt och jättetråkigt. Hade verkligen sett fram emot att flytta ner (till Malmö) och fortsätta satsningen där. Sen händer det här. Det går inte som man vill jämnt. Det är orättvist. Men nu gäller det bara att vara starkt och ta sig igenom.

”Håller kontakten”

Rytting Kaneryd berättar att det gick väldigt fort när hon skrev på för skåningarna och att hon har haft kontakt med sportchef Therese Sjögran.

– Jag var ju tvungen att säga upp mitt kontrakt med Djurgården och det blev klart ganska snabbt sen. Jag ville få klart det så fort som möjligt. Vi ska hålla kontakten (med Therese Sjögran i Rosengård) under närmsta tiden. Vi ska prata ihop oss om hur vi ska göra och komma fram till något bra beslut.

– Vi lider såklart med Johanna. Hon hade verkligen sett fram emot att komma ner och fortsätta sin satsning. Vi kommer stötta henne så mycket vi kan under hennes rehab, säger sportchef Therese Sjögran i ett pressmeddelande.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.