Sky listar: ”Sämsta svenskarna i Serie A”

avSimon Sjöstrand

Foto: AP/Bildbyrån

Många svenskar har spelat i Serie A genom åren.

Men vilka har egentligen gjort sämst intryck?

Här är listan, enligt italienska Sky Sports.

På fredag inleder Sverige playoffmötet med Italien om en biljett till VM i Ryssland nästa år. Medan Italien kan säkra sitt 15:e raka VM, har ingen av de svenska spelarna spelat ett världsmästerskap och dubbelmötet har målats upp som Blågults kanske största prövning under Janne Andersson.

– Det var VM man drömde om som liten. Jag är här för att hjälpa grabbarna, pusha på det sättet jag kan och se till att vi tar oss till det där jävla VM:et, sa John Guidetti häromdagen.

– Jag vill inte få Sveriges anfallare att gråta, men vi har fantastiska försvarare och är absolut inte rädda för något, sa Roma-stjärnan Alessandro Florenzi.

Jämför med Ikea-möbler

Samtidigt gör medierna vad de kan för att elda på stämningen inför matchen.

Italienska Sky Sports har bland annat roat sig med att jämföra det svenska laget med Ikea-möbler, och hur man demonterar dem.

Nyhetskällan har också ägnat tid åt att utse de sämsta svenskarna i Serie A genom tiderna.

På den mindre smickrande listan hittar vi 16 namn, där spelare som Marcus Allbäck, Martin Dahlin, Jesper Blomqvist, Magnus Hedman och Erik Friberg alla tar plats.

”Blev utkonkurrerad”

Han (Allbäck) gjorde 16 framträdanden utan att direkt glädja Fascetti (Eugenio, tränaren). Han blev aldrig integrerad i laget och blev utkonkurrerad av Phil Masinga”, skriver Sky bland annat om den tidigare landslagsstjärnan.

Även Erik Friberg, numera i BK Häcken, är en av alla som får en känga.

Den senaste svenska floppen. Kom från Malmö FF efter en sejour i USA, fick göra sju matcher 2014 innan laget degraderades till Serie B”, skriver Sky.

Se hela listan nedan:

Sverige–Italien spelas 20.45 på fredag, med retur i Italien på måndag.