Zlatans tidigare lagkamrat död

avSimon Sjöstrand

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Bildbyrån
Abubakari Yakubu i Ajaxtröjan i en match mot Johan Elmanders Breda.

Fotbollsvärlden är i sorg.

Abubakari Yakubu, som var en del av det Ajax som vann två ligatitlar tillsammans med Zlatan Ibrahimovic, har avlidit efter en lång tids sjukdom, 35 år gammal.

”Må hans själ vila i frid”, skriver Ghanas fotbollsförbund på Twitter.

Här är beskedet som skakar fotbollsvärlden. Abubakari Yakubu, som är ett känt namn inte minst i nederländsk fotboll, har avlidit efter en lång tids sjukdom, 35 år gammal.

Det rapporterar sajten Ghana Sports.

Mittfältaren från Ghana tillbringade sex år i Ajax, där han bland annat vann ligan två gånger tillsammans med Zlatan Ibrahimovic 2002 och 2004, innan han gick till ligakonkurrenten Vitesse.

Landslagsspelare

Efter ett misslyckat försök att bli värvad av tyska TSV 1860 München avslutade han karriären 2009 efter totalt tio år i den nederländska högstaligan.

Yakubu var även en del av det ghananska landslaget, där han deltog i både VM-kvalet 2005 och i de afrikanska mästerskapen 2006.

”Vi är ledsna över att höra att Abubakari Yakubu har avlidit. Våra tankar är med hans familj. Må hans själ vila i frid”, skriver Ghanas fotbollsförbund på Twitter.

”Tackar gud”

”Vila i frid, Yakubu Abubakari. Jag tackar gud för att ha visat honom respekt in i det sista i dag på sjukhuset”, skriver den tidigare ghananske landslagsmannen och Bundesliga-spelaren Anthony Baffoe på Twitter.

Det framgår inte vilken sjukdom Abubakari ska ha lidit av.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

AFC Ajax

Fotboll

Ghana

Eredivisie