”Är fyra spelare som fått ledigt”

Nu får Lindelöf chansen igen

FOTBOLL

Förra veckan fick Lindelöf debutera för Manchester United – och hyllades av lagkamrater.

I kväll får han nytt förtroende i startelvan när United möter Burton i Ligacupen.

– Vi tar det på allvar, säger tränaren José Mourinho.

1 av 2 | Foto: OLI SCARFF / AFP

Det är inte ovanligt att Premier League-jättarna väljer att rotera rejält i sina trupper i Ligacupens tidiga omgångar. Manchester United ser inte ut att bli något undantag trots att tränaren José Mourinho försäkrar att klubben tar turneringen på största allvar.

”Alla uttagna utom dem”

– Jag har gett fyra spelare två dagar ledigt, bortsett från dem är alla uttagna, säger Mourinho till Manchester Evening News.

De spelare som kommer vila mot Championship-klubben Burton Albion är målvakten David de Gea, ytterbacken Antonio Valencia, mittfältaren Nemanja Matic och mittbacken Eric Bailly. Mourinho väntas också rotera kraftigt i startelvan vilket bland annat innebär att Victor Nilsson Lindelöf kommer spela centralt i Uniteds backlinje.

”Kommer spela nästa runda”

Redan för en vecka sedan bekräftade Mourinho att 23-åringen återigen får förtroendet tillsammans med Chris Smalling, samma duo som spelade i Lindelöfs tävlingsdebut för United mot Basel i Champions League den 12 september.

– Det är fotboll och det är en tävling så vi tar det på allvar. Vi spelar inte David eller Bailly men om vi går vidare till nästa runda kommer de förmodligen spela samtidigt som andra får ledigt, säger Mourinho.

Så spelar Man United i Champions league 00:16
ARTIKELN HANDLAR OM