Banusic: ”Klart det var frustrerande”

Foto: Jessica Gow/TT / TT NYHETSBYRÅN
FOTBOLL

VARAZDIN/STOCKHOLM. Tillbaka i landslaget efter 2,5 år.

Då fick Marija Banusic chansen från start – och halkade omkring på den dyblöta planen.

– Klart det var frustrerande, säger anfallsstjärnan efter 2–0-segern mot Kroatien.

Marija Banusic, 22, var ett av utropstecknen när nye förbundskaptenen Peter Gerhardsson presenterade sin första VM-kvaltrupp för tre veckor sedan. Banusic, som fick ett nej av förra landslagsledningen, har varit utanför A-landslaget i två och ett halvt år men har nu vunnit tillbaka förtroendet.

”Ursäkta svordomen”

I Sveriges första VM-kvalmatch fick hon direkt chansen från start.

Linköpings anfallsstjärna gick in centralt på mittfältet framför Caroline Seger och Kosovare Asllani med uppgiften att bidra med fart, kreativitet och avslut, men hade svårt att få utlopp för sin tekniska spelstil på den bedrövliga planen.

– Man kan inte alltid vara teknisk utan måste utgå ifrån omständigheterna. I detta fallet var det ju väldigt... en jävla dålig plan, ursäkta svordomen (skratt), säger Banusic.

– Man halkade efter hela tiden och det är klart att det är frustrerande, man kan ju inte spela på samma sätt. Det var tungt, en konstig plan. Det var mjukt och lerigt och regnade som fan. Men det var roligt, tre poäng och två mål.

”Var längesedan”

Var du nervös inför matchen?

– Nej. Jag tänkte bara på att jag skulle fokusera på min roll och prestera utifrån det. Jag skulle hitta samarbetet med Stina (Blackstenius) och skapa chanser längre upp i banan, säger Banusic, som byttes ut mot Elin Rubensson i 63:e.

Vad tycker du om din prestation?

– Den var okej. Det var roligt att höra att jag skulle få spela från start. Det var längesedan.

Härnäst för Sverige väntar Danmark på hemmaplan den 20 oktober.