”Klopp ville till United – sa det till Ferguson”

Foto: DANIEL ROLAND / AFP

avSimon Sjöstrand

FOTBOLL

Jürgen Klopp, 50, gör sin tredje säsong i Liverpool.
Nu kommer ett avslöjande om att han egentligen drömde om Manchester United.
– Han sa det, och jag berättade det för Sir Alex Ferguson, säger tidigare tränaren Eckhard Krautzun, 76, enligt The Set Pieces.

Jürgen Klopp, 50, är inne på sin tredje säsong i Liverpool, klubben han anslöt till i oktober 2015, fyra månader efter att han lämnat tränarsysslan i Borussia Dortmund.

50-åringen vann bland annat ligan två gånger med Bundesliga-laget, men väntar fortfarande på sin första titel med Liverpool.

Nu kommer heta avslöjanden om tysken.

”Berättade för Ferguson”

I en lång intervju med The Set Pieces berättar Klopps tidigare tränare, Eckhard Krautzun, 76, att Klopps stora dröm var att träna Manchester United.

– Han drömde om att en dag flytta till England, och United var hans favoritklibb. Det sa han, säger Krautzun, som tränade Klopp i FSV Mainz under Klopps sista år som spelare i klubben.

Krautzun är nära vän med tidigare United-tränaren Sir Alex Ferguson och avslöjar att han diskuterade Klopps möjligheter att ta över på Old Trafford.

Både Krautzun och Ferguson var på plats när Dortmund körde över Bayern München i cupfinalen 2012, och Ferguson blev imponerad av vad han såg.

”Växte oerhört”

– Fergusons kärlek och respekt för Klopp växte oerhört mycket efter det. Jag sa till Ferguson att om Klopp drar utomlands, till England, skulle han älska att komma till United. Men när han fick erbjudandet från Liverpool så visste jag att han inte skulle tveka. Han ville till en storklubb i England och var väldigt sugen på att dra i gång igen efter flera månader utan jobb, säger Krautzun.

Liverpool ligger just nu sjua i tabellen, sju poäng bakom serieledande Manchester City och Manchester United.

– Känslorna på Anfield och entusiasmen bland supportrarna, temperamentet, det passar Klopp. Liverpools supportrar skiljer sig lite från Uniteds. Uniteds är tystare. Även de älskar sitt lag, men det är mer känslor och mer passion i Liverpool. Och Klopp är en passionerad, väldigt temperamentsfull man, så Liverpool passar honom, säger Eckhard Krautzun.

ARTIKELN HANDLAR OM