Gif-anfallaren: "Det svartnade för ögonen"

Foto: Bildbyrån
FOTBOLL

I första löpningen rusade Samuel Aziz hjärta.

Nu måste Gif Sundsvalls anfallare avstå en match och genomgå en grundlig läkarundersökning.

– Jag fick en intensiv hjärtklappning, det dunkade nästan ända upp i öronen, säger han.

Förra helgen ledde Gif Sundsvall med 3–1 mot norska Levanger när anfallaren Samuel Aziz byttes in. Efter någon minut på planen stack 25-åringen i djupled, då kroppen reagerade på ett sätt han aldrig upplevt förut.

Hjärtat bultade i bröstet. Synen svajade.

– Det var en skum känsla. Det blev tunga steg direkt och jag blev lite yr. Det svartnade för ögonen så jag gick ut för att hämta luft. Då gick det över, säger Aziz.

Han tog ny sats och spelade vidare, men vissa problem kvarstod.

Tester med cykel och ultraljud

– Det var lite skakigt i kroppen. Man hade spaghettiben, säger han.

Blev du rädd?

– Ja, klart att man blir rädd. Jag hade ingen aning om vad det kunde vara. Det är inte baksidan, det är hjärtat. Då ska man vara väldigt försiktig.

I december lämnade Samuel Aziz Huddinge i division två och skrev på för Giffarna. Efter hjärtproblemen har han fortsatt träna för fullt med laget, men saknas i truppen till lördagens bortamatch mot AFC Eskilstuna, vilket Sundsvalls Tidning var först att rapportera om. I stället stannar han hemma för läkarundersökningar.

– Jag ska göra en del tester med cykel och ultraljud, säger Aziz.

Hur orolig är du för att det ska vara något långvarigt?

– Svårt att säga. Man har pratat och googlat och haft sig. I 99 procent av fallen är det inget, så jag har en stark tro på att det ska gå bra. Jag har varit tidigare frisk och aldrig haft problem.

ARTIKELN HANDLAR OM