Ericsons oro – misstänkte spionage

avMalin Wahlberg

Publicerad:
Foto: PONTUS ORRE
Kameran som Ericson ville kontrollera under träningen visade sig vara avstängd.

LUBLIN. Det taktiska spelet inför måstematchen mot Polen är igång. 

På dagens stängda träning beordrade förbundskapten Håkan Ericson presschefen Staffan Stjernholm att kolla upp en kamera som var riktad mot planen. 

– Det är alltid så att vi försöker säkerställa att ingen filmar våra taktiska träningar, säger Stjernholm. 

Foto: PONTUS ORRE

Sverige ställs mot Polen i U21-EM i morgon. Hemmanationen har kniven mot strupen efter förlusten mot Slovakien, men även Sverige behöver vinna för att dörren mot semifinal ska stå öppen. 

Sverige tränade på matcharenan under söndagen och bara de 15 första minuterna var öppna för media. Det är taktiska detaljer som ska slipas inför Polenmatchen och Håkan Ericson tog inga risker.

”Är normal procedure”

Förbundskaptenen kollade misstänkt på en kamera som var riktad mot planen och gav presschefen Staffan Stjernholm order om att kolla upp den. 

 – Det är alltid så att vi försöker säkerställa att ingen filmar våra taktiska träningar. Det är ”normal procedure”. Matchproduktionen har fasta kameror och om de är riktade mot arenan vill vi kolla att de inte är på. 

Och det var den inte? 

– Nej.

Sverige fick med sig 0–0 i premiären mot England, men eftersom bara gruppettan går vidare till semifinal kommer det att behövas poäng även mot Polen.

Foto: PONTUS ORRE
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM