Armenteros glödhet efter succédebuten

AVSLÖJAR: Flera klubbar med konkreta bud

FOTBOLL

OSLO. Landslagsdebut, målskytt och klubbar som står på kö.

Det var en bra kväll för Samuel Armenteros, 27.

– Nu känner jag att jag är redo för ett nytt steg, säger han till Sportbladet.

Foto: ROBIN LORENTZ-ALLARD

Efter en säsong som inneburit hela 19 mål för mittenlaget Heracles Almelo i holländska ligan blev till slut Samuel Armenteros uttagen i svenska landslaget. 

Efter ett i långa stunder taffligt svenskt anfallsspel mot Norge på Ullevål fick han komma in och göra sin debut i Blågult på A-landslagsnivå efter 68 minuter.

I 81:a minuten kom även första målet när han nickade in 1-1 på en högerhörna från Sebastian Larsson.

Målgest till norsk lillebror

– Det gick ganska snabbt. Jag tror inte målvakten riktigt såg bollen på grund av försvararen som stod i vägen. Det var bra fart på bollen jag nickade ner. Den gled i väg lite i det blöta gräset…ett fantastiskt mål, beskriver han. 

– Det var fantastiskt kul. Det här har varit något som jag väntat länge på om jag skulle få komma med. Jag får göra min debut och mål också. Det går inte att beskriva. 

Vem var målgesten (formade ett hjärta med händerna) till?

– Till min 15-årige lillebror som var här och kollade. Det var hans första match som han sett mig spela live. Vi har samma pappa, men olika mammor. Antonio har en norsk mamma och bor här i Kongsberg. 

Armenteros har under tidigare säsonger med Heracles och under en låneperiod i Willem II visat upp sina målgörarkvaliteter.

Intresse från överallt

Efter senaste säsongens succé är intressenterna flera att värva anfallaren som har ett år kvar med Almeloklubben.

– Det ringer klubbar från världens alla hörn om Samuel, säger agenten Fredrik Risp när han står och väntar på sin klient utanför Ullevål efter matchen. Det är både från bra europeiska ligor, men även från Mexiko och Mellanöstern.

– Fem, sex klubbar har visat konkret intresse och ett par klubbar har de senaste dagarna har skickat officiella bud till Heracles. Intresset lär inte minska efter målet mot Norge, säger Risp.

Armenteros själv säger till Sportbladet:

– Jag har inga kommentarer till det. Jag tillhör Heracles. Jag stortrivs där och har varit där i många år. Under landslagsuppehållet har jag velat hålla borta det snacket. 

Vad vill du?

– Det är klart man har ambitioner i livet. Jag älskar Heracles, men hur man än vrider och vänder på det finns det större klubbar man kan gå till. Jag vill nå den bäste Samuel Armenteros jag kan bli. Självklart skulle jag vilja ta ett steg upp. Det är klubben medveten om. 

ARTIKELN HANDLAR OM