Storklubbarna ska hedra terroroffren

Foto: Kirsty Wigglesworth, TT
FOTBOLL

För första gången möts Manchester-klubbarna i ett derby utanför England.

Då väljer man att spela med en speciell symbol på tröjorna för att hedra offren i terrordådet i Manchester.

– Våra tankar är fortfarande hos de drabbade, säger Citys vd Ferran Soriano.

22 personer dödades och ett femtiotal skadades efter en terrorattack i samband med en Ariana Grande-konsert i Manchester den 22 maj.

Dagen efter spelade Manchester United Europa League-final på Friends Arena i Stockholm och man gjorde det med svarta sorgeband runt ärmarna samtidigt som en tyst minut hölls inför matchen.

Nästa vecka möts United och City i det första derbyt som spelas utanför Englands gränser – i Houston, USA – och då kommer lagens tröjor att prydas av staden Manchesters ikoniska ”worker bee”.

”Visar stor styrka”

Biet symboliserar det industriella arvet i staden och dess befolkning och har funnits som symbol sedan den viktorianska tiden och lades till i stadens stadsvapen 1842.

– Manchester fortsätter att visa stor styrka tillsammans sedan maj månads förödande attack och Manchester Citys tankar är fortfarande hos de drabbade. ”Worker bee” symboliserar allting som gör staden Manchester så speciell och våra spelare kommer att bära den med stolthet på sina tröjor, som en gest av solidaritet, säger Citys vd Ferran Soriano till klubbens hemsida.

”Naturlig del”

Manchesters Uniteds vd Ed Woodwards:

– Det här är en naturlig del i vårt fortsatta arbete med att stötta alla de drabbade.

ARTIKELN HANDLAR OM