”Lika mycket makt som Zlatan hade...”

Foto: Patrick Smith / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

avAndreas Käck

FOTBOLL

Neymar uppges vara nära en flytt till PSG.

Då jublar franska ligachefen Didier Quillot.

– Det vore fantastiskt för Ligue 1, av flera olika skäl, säger Quillot – och jämför Neymar med Zlatan Ibrahimovic.

Foto: Christophe Ena / TT / NTB Scanpix

Edinson Cavani har visserligen fyllt tomrummet efter Zlatan Ibrahimovic vad gäller målskyttet, men PSG blev alltjämt en stjärna fattigare när den svenske anfallaren lämnade för spel i Premier League.

Det innebär också förlorade marknadsintäkter.

Men nu ryktas en av världens bäste – samt marknadsmässigt störste – vara på väg till den franska huvudstaden. Såväl franska, spanska och brasilianska medier rapporterar nämligen att PSG är på väg att köpa loss Neymar från Barcelona för över två miljarder (!) kronor.

Enligt uppgift återstår bara formaliteter innan affären går i lås och spanska medier har under lördagen rapporterat att Neymar redan informerat sina lagkamrater i Barça att han kommer lämna.

”En av de tre bästa”

Det får Didier Quillot, vd i LFP (det franska ligaförbundet), att jubla.

– Om Neymar kommer till PSG så är det mycket goda nyheter för Ligue 1, av flera olika skäl. Dels är han en av de tre bästa i världen tillsammans med Lionel Messi och Cristiano Ronaldo, dels skulle hans skulle hans intåg i ligan betyda väldigt mycket ur ett marknadsmässigt och ekonomiskt perspektiv. Neymar är en sådan typ av spelare som lockar folk till arenor och tittare till tv-kanalerna, säger Didier Quillot till Le Parisien.

”En enorm tillgång”

Han jämför också med Zlatan Ibrahimovic.

– Neymar skulle ha samma makt som Zlatan hade som nummer 10. Han skulle vara ligans ansikte utåt mot världen. På så vis hade Neymar varit en enorm tillgång för oss, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM