Norrköpings nya mardröm – 0–3 efter 23 minuter

Publicerad 2024-06-01

Norrköpings mardrömsvår fortsätter.

0–3 efter 23 minuter mot Sirius – och 32 insläppta mål på tolv matcher.

– Det här är skit. Det är så många fel, säger Arnór Traustason.

Följ ämnen

Andreas Alms tid i Norrköping lever på en allt mer skör tråd och Peking ligger på negativ kvalplats. Efter storförlusten (0–4) senast hemma mot Värnamo visade supportarna sitt missnöje med banderoller.

– Vi har stort stöd från dem. Du frågar om missnöje, men vi har mycket större stöd än vi har ett icke-stöd. Det finns ingen som inte backar oss i det vi gör, sade Alm i en intervju med Sportbladet inför matchen.

I stället för att studsa tillbaka blev det en ny mardröm. Efter 23 minuter ledde hemmalaget Sirius med 3–0.

Målskyttet inleddes i tolfte minuten när Marcus Lindberg drog till på ett skott från distans. Han fick en fullträff och bollen letade sig in intill högre stolpen. Lindberg blev med målet den tredje spelaren att göra mål för Sirius den här säsongen (i tolfte matchen), efter Yousef Salech och Noah Milleskog.

– Jag träffade den så bra. Jag kände det direkt att den skulle gå in, säger Lindberg.

Siriusjubel.

”Jag behöver vara överallt...”

Den sistnämnde gjorde 2–0 sju minuter senare, innan Lindberg gjorde sitt andra för dagen fyra minuter därefter. 23-årige mittfältaren Melker Heier assisterade till samtliga tre mål.

– Det här är skit. Vi är för svaga, vi går för fegt in... det är så många fel. Jag behöver vara överallt känns det som, jag har svårt att prata, säger Arnór Traustason.

Sirius främste målskytt den här säsongen Salech hittade också in i målprotokollet två gånger om, i andra halvlek. Hemmalaget vann till slut med 5–1.

– Det är nästan sorgligt att se, säger MAX-experten Adelisa Grabus.

Sirius Noel Milleskog jublar efter 2–0-målet.

Efter matchen gästade Andreas Alm sändningen från MAX efter att ha mött upp supportrarna, som visade sitt missnöje på läktarplats, efter matchen.

– Alla är ledsna. Många känner sorg över resultatet i dag och var vi är i tabellen. Jag vill känna själen i andra människor.

Andreas Alm: ”Prekärt”

Han kallar samtidigt försvarsspelet för ”ihåligt” och har även en tabellplacering läskigt nära nedflyttningsplatserna att oroa sig för.

– Vi är svaga i försvarsspelet, det är den enkla förklaringen. Kalmar har en mindre spelad och kan passera oss. Vi kan ligga på nedflyttningsplats inför uppehållet, läget är prekärt.

Alm fick också frågan av Ramin Nouri i MAX gällande hur han ser på sin framtid och svarade sansat:

– Hur många frågor till ska du ställa på temat? Din kollega Petra Svensson frågade samma sak förra veckan... men jag kan ju ha en dialog med dig om det… ska man fråga en anställd om sitt jobb på en arbetsplats? Du får nog fråga någon annan.

Norrköping har nu släppt in 32 mål i årets allsvenska på tolv matcher, åtta fler än näst sämsta laget i den kategorin, Kalmar FF. Man har inte heller vunnit sedan 28 april mot BK Häcken. Sirius går upp på tionde plats.

Tung dag på jobbet för IFK Norrköpings målvakt Oscar Jansson.