Tio hetaste som kan flytta i januari

FOTBOLL

Det är en knapp vecka till jul men redan nu är vår julkapp här.

I dag öppnar Sillybloggen och kickar därmed igång uppladdningen inför transferfönstret januari 2017.

Som en uppstart följer här de tio hetaste spelarna inför fönstret.

Foto: AP

Julian Draxler

23 år

Mittfältare

Wolfsburg

Ryktas till: PSG, Arsenal, Bayern München, Sevilla, Juventus

Draxler är utfryst i Wolfsburg som ändå hoppas få omkring 260–300 miljoner kronor för mittfältaren. Sevilla är den senaste klubben att ansluta sig till intressenterna där PSG hittills varit intensivast i sin uppvaktning.

Sannolikhet för en flytt:

Foto: AP

Oscar

25 år

Mittfältare

Chelsea

Ryktas till: Shanghai SIPG

Enligt trovärdiga uppgifter har Chelseas styrelse redan gett sitt godkännande till att sälja brassen till Kina. Inte så förvånande när budet från Shanghai uppges ligga på motsvarande 600 miljoner kronor – för en kille som sitter på Chelseas bänk.

Sannolikhet för en flytt:

Foto: AP

Joey Barton

34 år

Mittfältare

Klubblös

Ryktas till: Burnley

Knappast en av fotbollsvärldens bästa spelare men tveklöst en av Englands största profiler. Barton är klubblös efter att ha brutit avtalet med Rangers och tränar just nu med gamla klubben Burnley. I januari kan veteranen bli ett för många nog oväntat hett alternativ för PL-klubbar i desperation.

– Jag har fortfarande ett otroligt rykte och klubbar vill ha mig. Det är stora klubbar som hört av sig och undrar vad jag gör i januari. Det är fantastiskt roligt för mig och det ska bli härligt att få ta på mig ett par fotbollsskor i januari igen och tysta en del personer, säger Barton.

Sannolikhet för flytt:

Foto: AP

Axel Witsel

27 år

Mittfältare

Zenit St Petersburg

Ryktas till: Juventus

Witsel satt redan i somras på Juventus kontor i Turin och väntade på att klubbarna skulle komma överens. Då nobbade Zenit alla Juventus bud men med bara ett halvår kvar på kontraktet är det bäddat för att affären genomförs nu i vinter istället. Zenit har redan ersatt Witsel men en varningens finger ska ändå höjas för att den ryska klubben inte kommer gå med på något reapris för det.

Sannolikhet för en flytt:

Foto: AP

Memphis Depay

22 år

Mittfältare

Manchester United

Ryktas till: Tottenham, Everton

Varit sensationellt misslyckad i United efter flytten från PSV Eindhoven 2015 och nu vill nye tränaren José Mourinho dumpa holländaren. Ronald Koeman har redan anmält intresse och enligt Manchester Evening News blir det nu Everton för Depay.

Sannolikhet för flytt:

Foto: AP

Morgan Schneiderlin

27 år

Mittfältare

Manchester United

Ryktas till: Everton

Ytterligare en spelare José Mourinho vill göra sig av med och även här är Everton först i kön. Både BBC och Manchester Evening News talar om att klubbarna har kontakt samtidigt som mindre trovärdiga källor viskar om en prislapp på omkring 280 miljoner kronor.

Sannolikhet för flytt:

Foto: STEFAN JERREVÅNG

Alexander Isak

17 år

Anfallare

AIK

Ryktas till: Real Madrid, Juventus, Chelsea, Manchester City, PSG

Real Madrid leder i skrivande stund jakten på AIK:s supertalang men det blir i så fall en komplicerad affär. Real har transferförbud de två kommande fönstren och kan därför inte registrera Isak innan vintern 2018. En lösning kan bli att avtalet skrivs för framtiden och att Isak spelar kvar i AIK en säsong till.

Sannolikhet för en flytt:

Foto: AP

José Fonte

32 år

Försvarare

Southampton

Ryktas till: Manchester United

Nybliven Europamästare men till försäljning då han nobbat en förlängning av kontraktet med Southampton som bara löper i 1,5 år till. Kravet på 175 miljoner kronor för 32-åringen påstås dock avskräcka Manchester United som annars uppges se Fonte som en välkommen försvarsförstärkning i januari.

Sannolikhet för flytt:

Foto: AP

Martin Ödegaard

17 år

Mittfältare

Real Madrid

Ryktas till: Rennes

Var inte Zinedine Zidanes favorit i reservlaget och har inte fått chansen sedan fransmannen tog över förstalaget. Norrmannen skulle lånas ut till Rennes redan i somras men stoppades då av Fifas regelverk. I början av december fanns Ödegaard på plats i Frankrike för att se laget spela och nu talar mycket för att affären genomförs i januari istället – om Fifa tillåter det.

Sannolikhet för flytt:

Foto: PONTUS ORRE

Victor Nilsson Lindelöf

22 år

Försvarare

Benfica

Ryktas till: Manchester United, Inter, Milan, Juventus

José Mourinho vill förstärka försvaret i Manchester United och kommer ha pengar att röra sig med om han säljer Depay och Schneiderlin. Intresse finns för Nilsson Lindelöf men att övergången skulle genomföras redan i januari känns osannolikt. Oftast görs den här typen av affärer på sommaren. Ska United ändå ha svensken nu kommer de få betala för sig.

Sannolikhet för flytt:

Häng med på alla de senaste ryktena i Sillybloggen!

ARTIKELN HANDLAR OM