Kiese Thelin tog Anderlecht till åttondel

– Ett av de viktigaste målen i karriären

Uppdaterad 2017-02-24 | Publicerad 2017-02-23

Isaac Kiese Thelin, 24, valde rätt tillfälle att göra sitt första mål för Anderlecht.

Svenskens 1–3-reducering i 90:e minuten borta mot Zenit tog belgarna vidare till åttondelsfinal i Europa League.

– Ett av de viktigaste målen i karriären, säger Kiese Thelin till Sportbladet.

Den svenske landslagsanfallaren lånades ut från franska Bordeaux till belgiska storlaget Anderlecht i januari.

Kiese Thelin har fått hoppa in i tre ligamatcher innan han gjorde en stark insats i sin första match från start, hemma mot Zenit i Europa League för en vecka sedan.

Anderlecht hade med sig 2–0 från hemmamötet till returen i St Petersburg under torsdagskvällen där Isaac Kiese Thelin åter belönades med att få spela från start.

Men belgarnas Europa League-dröm såg ut att ta slut en kall kväll i Ryssland.

Guiliano gjorde 1–0 (24), Artem Dzyuba 2–0 (72) och när brassen Guiliano med sitt andra mål svarade för 3–0 (78) hade Zenit vänt underläget från det första mötet.

Thelin nickade in 1–3

Anderlecht satsade för fullt framåt. Kiese Thelin hade ett bra läge utan att få träff på bollen, men i den sista ordinarie matchminuten höll sig svensken framme.

– Det var surt när jag missade det första läget jag hade, men jag försökte bara hålla fokus. Vi visste ju att det räckte med ett mål, säger Kiese Thelin.

– Det var fantastiskt skönt när nicken satt en stund senare, säger han.

Bram Nuytinck nickade fram ett inlägg från höger och Thelin nickade in 1–3-reduceringen som innebar 3–3 totalt och Anderlecht var vidare på fler bortamål.

Målgesten, klassiska handen bakom örat – varför gjorde du den?

– Det var till en mycket god vän som blivit pappa. Hans son höll handen så på en bild och jag lovade göra samma gest om jag gjorde mål. Sedan var det också till Zenitfansen som fört ett himla liv innan. De blev rätt tysta efter mitt mål, haha.

Svenskens första mål för Anderlecht kunde inte kommit vid ett mer lämpligt tillfälle.

Har du gjort något viktigare mål?

– Det är ett av mina viktigaste. Jag har ju gjort ett par viktiga mål i U21-landslaget och i Champions Leaguekvalet med Malmö FF. Det här målet betydde väldigt mycket för klubben, men även för mig, säger Kiese Thelin.

Hur firar ni avancemanget till åttondelen?

– Mat, vatten med bubblor i och frukt... Vi ska upp och flyga hem från St Petersburg i morgon. Vi har match i belgiska ligan på söndag.

Startar på söndag igen

Till helgen får dessutom den svenske landslagsmannen säkerligen spela från start igen. Belgiska ligans skyttekung, lagkamraten Lukasz Teodorczyk, är avstängd och Kiese Thelin lär göra första ligamatchen från start som central anfallare i tränare Rene Weilers 4–3–3-system.

Det fanns en del som tvivlade, med tanke på svenska spelares facit, när du lånades ut till en belgisk klubb.

– Jag kände till det. Men alla situationer och spelare är unika. Jag tyckte Anderlecht skulle passa mig. De ville ha mig och jag var van vid det hårda fysiska spelet från Ligue 1 med Bordeaux. Så det tuffa spelet i Belgien kom inte som någon överraskning. Jag trivs väldigt bra i Anderlecht, säger Isaac Kiese Thelin.

Resultatservice