”Uppmaningen är tråkig”

Norrköpingsstjärnan om fansens bojkott

FOTBOLL

MARBELLA. David Moberg Karlsson förstår Norrköpingfansens bojkott av cupfinalen.

Men mittfältaren hoppas att folk inte lyssnar.

– Åka till Östersund utan fans kan bli jobbigt, säger han.

Foto: Adam Ihse/TT / TT NYHETSBYRÅN
Moberg Karlsson.

Under torsdagsförmiddagen gick Peking Fanz ut med att man bojkottar cupfinalen i Östersund på skärtorsdagen den 13 april.
Man gör det i protest mot avsparkstiden klockan 16 en dag när de flesta arbetar minst halvdag och därför inte har en chans att hinna till Östersund 70 mil norrut.

Norrköpings mittfältare David Moberg Karlsson har på plats på U21-landslagets läger i spanska Marbella inte hunnit höra talas om bojkotten när Sportbladet berättar om den för honom.

Vad tänker du kring det här?

– Det är tråkigt. Som spelare hade jag helst spelat hemma och neutral plan hade varit roligare än att flyga upp till Östersund. Med de omständigheterna hade vi behövt allt stöd vi kan få.

”Det är lite illa”

Han har förståelse för fansen.

– Min familj är arbetarfamilj också och kan man inte ta ledigt så kan man inte. Då är det konstigt att man inte lägger den på en annan tid. Det är lite illa.

Men han hoppas samtidigt att bojkotten inte åtlyds.

– Jag hoppas de som verkligen kan ta sig dit gör det. Uppmaningen är lite tråkig för man vill väl ändå att så många som möjligt ska ta sig dit. Men jag förstår att de är besvikna.

Han vill också framhålla supportrarnas betydelse.

– Fansen har en stor betydelse och ger otroligt många procent. Åka till Östersund utan fans kan bli jobbigt, säger Moberg Karlsson.


Skapa ditt lag i Sportbladet manager om allsvenskan! Utmana dina vänner och vinn fina priser.