Mourinhos ilska: ”Ingen bryr sig”

Rasar mot spelschemat: Tänk om det blir Ryssland

Manchester United är vidare i Europa League.

Då rasar José Mourinho mot FA – som flyttat FA-cupmötet med Chelsea bara tre dagar första Europa League-åttondelen.

– Jag kan inte åka dit med juniorerna, säger Mourinho.

Manchester United fick en behaglig resa i Europa League-mötet med Saint-Etienne.

1–0 borta räckte till seger med totalt 4–0, men trots det var José Mourinho rasande efteråt.

Anledningen? Att engelska fotbollsförbundet, FA, flyttat FA-cupmötet med Chelsea bara tre dagar före första Europa League-åttondelen.

– Jag är förvånad att man beslutar det innan lottningen i Europa League. Ingen vet var vi ska spela, vilka som får hemmaplan först. Tänk om vi ska möta Chelsea på måndag och sedan spela Europa League i Ryssland, Turkiet eller Grekland? FA:s intressen går före de engelska klubbarna och ingen bryr sig, säger Mourinho enligt Daily Express.

”Kan inte göra som City”

Under gårdagen fick både Michael Carrick och Henrich Mchitarjan lämna planen med skador och väntas missa ligacupfinalen mot Southampton på söndag.

– Jag kan inte åka och möta Chelsea med ett reserv- eller juniorlag som Manchester City gjorde förra året. Jag kan inte göra det eftersom jag är Manchester Uniteds tränare nu, vi gör inte så. FA skulle förtjäna det, men jag kan inte göra det, säger portugisen.

Det täta spelschemat tros vara anledningen bakom Carrick och Mchitarjans skador och Mourinho fruktar nya skadeproblem.

– Det kommer att bli flera matcher, så mina spelare kommer att få spela mycket. Jag kommer att rotera, men vissa kommer att behöva spela i alla matcher.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.