Norrköping till cupfinal

Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN
FOTBOLL

NORRKÖPING. Med två mål sköt formtoppade Kalle Holmberg IFK Norrköping till final i svenska cupen. 

Nu går ”Peking” för sitt första cupguld på 23 år.

– Hela spelartruppen vill vinna så många titlar som möjligt till IFK Norrköping, säger Niclas Eliasson.

IFK Norrköping vann SM-guld 2015 och nu har de chans på en ny titel. Efter att ha besegrat Brommapojkarna med 4-0 i semifinalen väntar nu Östersund i finalen av svenska cupen.

– Två bra lag, två spelskickliga lag. Det blir nog en väldigt rolig match att titta på, säger Norrköpings mittfältare Niclas Eliasson, 21, som gjorde ett drömmål mot BP.

Skyttekung i cupen

En annan som var het i semifinalen var anfallaren Kalle Holmberg. Med tvåa nya fullträffar är han nu ensam ledare i cupens skytteliga med tio mål på sex matcher.

– Var ska man börja? Det är mycket frågor nu. Det är roligt. Jag jobbar hårt och spelar med bra lagkamrater. Jag kan inte ta åt mig all cred, utan får bra hjälp, säger Kalle Holmberg.

– När bollarna börjar trilla in blir allt mycket enklare. Då är det som att man får alla studsar med sig. Det är mycket hårt jobb som ligger bakom, men samtidigt har jag ett öga för mål, säger Holmberg.

Finalen spelas den 13:e april, och vilket lag som får spela hemma lottas i morgon på den allsvenska upptaktsträffen.

– Vi håller tummarna att vi får spela hemma. Vi är starka på Östgötaporten. Men skulle det bli borta gör vi vårt bästa för att vinna där också, säger Niclas Eliasson.

”Vill vinna så många titlar som möjligt”

Vinnaren av cupen får en kvalplats till Europa League, men det har redan Norrköping, tack vare sin tredjeplats i allsvenskan i fjol, men det är ändå inget snack om att ”Peking” ska göra allt för att ta hem svenska cupen. En turnering som klubben inte har vunnit sedan 1994.

– Hela spelartruppen vill vinna så många titlar som möjligt till IFK Norrköping. Nu är vi i final och då vill vi självklart vinna, säger Eliasson.


Förutsättningarna inför cupfinalen:

Vinner Östersund finalen tar de en kvalplats till Europa League.

Vinner Norrköping finalen blir det däremot IFK Göteborg, fyra i allsvenskan i fjol, som får Sveriges tredje kvalplats till Europa League. Detta eftersom Norrköping redan har en kvalplats till turneringen, tack vare sin tredjeplats i allsvenskan förra året.

ARTIKELN HANDLAR OM