Solheims snöpliga självmål mot Kalmar

Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYR N

avSimon Norberg

FOTBOLL

Uttrycket släkten är värst har myntats ett par gånger under årens lopp.

I mötet mellan Kalmar och Hammarby var släkten snarare bäst.

Mats Solheims snöpliga självmål blev matchavgörande när Kalmar FF tog ett stort steg mot nytt allsvenskt kontrakt.

– Mitt självmål blir ganska avgörande, säger han.

Det var en match som betydde mest för hemmalaget Kalmar när Hammarby gästade under måndagskvällen. Ett Hammarby som varken kan åka ur eller nå Europaplatserna hade inte mycket till offensiv kraft mot ett hemmalag som ville avlägsna sig från kvalplatsen som Jönköping-Södra innehar för tillfället.

Men det dröjde till den 80:e matchminuten innan första målet föll.

Solheim med målet

Då var det en gammal Kalmarspelare som ordnade det.

Mats Solheim spelade i KFF mellan 2012 till 2015 innan han lämnade för stockholmarna. Den här kvällen var det hans självmål som såg till att hemmalaget kunde bärga segern. Efter ett inspel från Melker Hallberg gildtacklade en till synes oattackerad norrman bollen in i egen målbur.

– Mitt självmål blir ganska avgörande. Klart man är besviken. Tråkigt för alla som håller på Hammarby. Det får jag bara ta på mig, säger Mats Solheim.

Hur upplever du situationen?

– Så som det känns kommer jag löpande mot eget mål. Det är ett bra inspel från Melker (Hallberg) och det känns som en spelare följer mig in, så jag vill bara sätta den till hörna. Trodde han var närmre än han var. Sen har jag rätt bra koll, men bollen studsar upp och den träffar på hälen i stället för på bredsidan. En blandning av otur.. klart jag ska få ut den men den studsar konstigt. Jag får ta på mig det.. jättetråkigt.

Inte motivationsbrist

Minuterna senare satte Jonathan Ring spiken i kistan till 2–0.

Därmed har Kalmar sju poäng ner till Jönköping Södra på kvalplatsen med tre matcher kvar att spela och den allsvenska biljetten till nästa år är i princip i hamn.

Detta var också sjätte raka matchen utan förlust på Guldfågeln Arena för hemmalaget.

För Hammarby var det andra raka förlusten, och trots att laget inte har något att spela för tabellmässigt vill inte Mats Solheim skylla på bristande motivation.

– Nej så kan man inte se det. Är man med på det här vill man vinna varje match och jag hoppas ingen i laget tänker något annat. Det har inget med motivationen. Vi vill vinna och jag hoppas vi kan vinna de sista tre nu.

ARTIKELN HANDLAR OM