Malmö FF

Ahmedhodzic petas för första gången på 1,5 år

Och mittfältaren gör allsvensk debut från start i MFF

Av: 

Johan Flinck

Anel Ahmedhodzic.

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

FOTBOLL

Anel Ahmedhodzic har stått för flera svajiga insatser på sistone.

Nu petas MFF-stjärnan för första gången av Jon Dahl Tomasson.

Mittbacken bänkas mot AIK i kväll.

Jon Dahl Tomasson valde att omedelbart satsa på den då 21-årige Anel Ahmedhodzic när han tog över Malmö FF inför förra säsongen.

Mittbacken spelade från start direkt mot Wolfsburg i Europa Leagues sextondelsfinal i februari i fjol och har sedan dess startat samtliga tävlingsmatcher för MFF (och fullföljt alla utom en) med undantag för Falkenberg borta i fjol då han var avstängd.

Brorsson tillbaka i elvan

Satsningen på Ahmedhodzic blev en fullträff för Tomasson. Malmöpågen utsågs till allsvenskans bästa back och årets unga spelare vid Fotbollsgalan i fjol. Han gick dessutom rakt in i Bosniens landslagselva, jagas av italienska storklubbar och har förutspåtts bli en av allsvenskans största försäljningar genom tiderna i sommar.

Men i årets allsvenska har det gått betydligt tyngre för Ahmedhodzic. Han har stått för flera svajiga insatser de senaste matcherna och enligt Sportbladets uppgifter, som Kvällsposten var först att rapportera om, väljer Tomasson att nu peta 22-åringen inför kvällens storklubbsmöte med AIK på Friends Arena.

I stället bildar Franz Brorsson och Lasse Nielsen nytt mittbackspar.

Vagic från start för första gången

På mittfältet belönas Pavle Vagic med en startplats för första gången i allsvenskan efter sitt fina inhopp mot Varberg senast. 21-åringen som är fostrad i MFF men varit på flera utlåningar de senaste åren har fått nöja sig med fyra inhopp i allsvenskan sedan han flyttades upp i a-laget 2017.

Och på yttrarna är rutinerade Sören Rieks och Jo Inge Berget tillbaka i elvan medan Felix Beijmo förpassas till bänken igen när Tomasson plockar tillbaka Eric Larsson.

Med som tredjemålvakt är, som Tomasson annonserade redan i går, Johan Dahlin. Det är första gången Dahlin är med kring en matchtrupp sedan i augusti i fjol då veteranens axel inte höll längre och så småningom tvingades till operation. Dahlin är i full träning sedan ett par veckor.

ANNONS EXTERN LÄNK

Vilken EM-succé! Klicka hem Sportbladets unika Isak-tröja! Begränsat antal - först till kvarn

Sportbladet

Publisert:

LÄS VIDARE

Marko Johansson om konkurrensen med Johan Dahlin i MFF

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Malmö FF

Anel Ahmedhodzic

Jon Dahl Tomasson

Pavle Vagic