Zlatans tuffa krav: ”Kommer det från honom måste vi lyssna”

”Du gör det inte tillräckligt bra för att vara på denna nivå”

Diogo Dalot och Zlatan Ibrahimovic.
Diogo Dalot och Zlatan Ibrahimovic.

Prestera eller dra.

Det är kraven Zlatan Ibrahimovic ställer på sina lagkamrater.

– När det kommer från honom måste vi lyssna, säger den utlånade United-backen Diogo Dalot.

Den portugisiska backen Diogo Dalot, 21, var först ledsen över att ha missat chansen att få spela med Zlatan Ibrahimovic när han skrev på för Manchester United 2018.

Men så dök den upp igen. I oktober lånades backen ut till Milan.

– Zlatan är mycket krävande. Han är alltid en av de första på plats. Det är den typen av saker som får oss att förstå att vi måste vara lika proffsiga om vi vill vinna lika mycket som han har gjort, säger Dalot till The Sports Network.

Brutalt ärlig

Efter begränsad speltid i United har Zlatan hjälpt 21-åringen att återigen våga tro på sig själv. Men kanske på ett något eget sätt. Ibrahimovic kan vara brutalt ärlig i sin kritik.

– Han kan säga saker som: ”Du gör det inte tillräckligt bra för att vara på den här nivån”. När det kommer från honom måste vi lyssna, säger Dalot.

– Det är ett väldigt bra sätt att kolla in honom för att själv nå framgång inom fotbollen, vad man kan uppnå tio, femton år in i karriären. Det har varit en positiv överraskning att spela med Zlatan.

Sedan flytten till Milano har Dalot blivit en viktig kugge i Milanförsvaret. Nu har han siktet inställt på att vinna Serie A och återigen göra Milan till ett topplag.

– Jag vet mina kvaliteter och vad jag kan göra. Men om du inte får spela är det inte tillräckligt. Att få spela 90 minuter och vinna matcher, det är fantastiskt, säger Dalot.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.