Lionel Messi

Messi om Barca: ”Vi behöver stå enade”

Av: 

Simon Svensson-Parenti

FOTBOLL

Efter allt kaos stannade till slut Lionel Messi i Barcelona.

Nu talar han ut om situationen för första gången.

– Mitt engagemang för den här tröjan och det här märket är fortfarande hundra procent, säger Messi exklusivt till spanska Sport.

Det har varit en svängig sommar när det gäller Lionel Messi, 33, och Barcelona.

Tidigare har bara klubbpresidenten Josep Maria Bartomeu uttalat sig om allt kaos, men nu – för första gången – talar huvudpersonen själv ut om situationen i klubben.

Och Messis önskan är tydlig. Han vill begrava stridsyxan.

– Efter alla oenigheter får det vara över, punkt slut. Vi behöver stå enade och hoppas på att det bästa fortfarande inte har hänt, säger superstjärnan exklusivt till spanska Sport.

Skakiga veckor i Katalonien

Två dagar efter pinsamma 2–8-förlusten mot Bayern München i Champions League kom de första alarmerande uppgifterna kring Barcelonas nummer tio.

En vecka senare bekräftades uppgifterna när Messi själv skickade in en begäran till Bartomeu om att få lämna klubben.

Sedan dess har tillståndet i FC Barcelona gått från illa till värre.

Sprickor uppstod mellan Messi och nya tränaren Ronald Koeman, supportrar stormade Camp Nou och Bartomeu erbjöd sig avgå, och så vidare.

”Mitt engagemang är 100 %”

Till slut fick pappa Jorge rycka in och efter två dagar långa förhandlingar kom beskedet som alla Barcelona-fans längtat efter: Lionel Messi stannar.

Jorge Messi.

– Vi måste bortse från våra olikheter. Jag tar på mig ansvaret för mina misstag, men det var då. Det är förbi nu. Vi måste fokusera på att göra vårt bästa för att uppnå allt det vi vill göra tillsammans, som lag och som supportrar. Att förena våra passioner, vår spänning och vår motivation är det enda sättet för oss att uppnå det vi vill, säger Messi till Sport, och avslutar:

– Det här laget kommer ge allt för att kunna föra med sig den lycka som fotbollen alltid gör, framförallt till supportrarna som förtjänar det så mycket. Mitt engagemang för den här tröjan och det här märket är fortfarande hundra procent.

ANNONS

Hammarby möter Häcken i Allsvenskan på söndag! Missa inte veckans dramatik på Stryktipset.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Lionel Messi stannar i Barcelona

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Lionel Messi

FC Barcelona

Josep Maria Bartomeu

Fotboll