Kulusevski: ”När vi spelar utan rädsla kör vi över dem”

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Dejan Kulusevski hyllas som Sveriges bäste offensive spelare mot Kroatien.

Mittfältaren själv hade delade känslor efter förlusten.

– När vi spelar utan rädsla kör vi över dem, det var inget snack om saken, men det får inte ta 45 minuter, säger han till C More.

Sverige hade inte mycket att sätta emot Kroatien i den första halvleken. Men efter ett halvtids snack i omklädningsrummet kom Sverige ut som ett nytt lag.

– Vi tittade mer (i första) och bara ”Wow, vad bra han är. Kolla vad duktiga de är”. Vi snackade i första halvlek och sa att det inte får hända. Det är positivt att vi visar det allihopa. Nu måste vi göra det under 90 minuter mot Portugal, säger Dejan Kulusevski.

”Har ingen chans”

Marcus Berg satte kvitteringen i den 65:e minuten och Sverige hade även chanser att avgöra. Men det blev till slut förlust med 2–1 efter ett sent mål.

– Det positiva för laget var i andra halvlek, men vi måste växa i vår mentalitet, både jag och hela laget. Vi måste gå in från första början och köra över dem. När vi spelar aggressivt och pressar har de ingen chans. Det var kul att spela andra halvlek och så ska det var i framtiden.

Juventusspelaren fick chansen från start mot Kroatien och hyllades som Sveriges bästa offensiva spelare av C Mores experter Kim Källström och Hasse Backe.

– Jag växer in i det och det är det viktigaste. Nästa gång är jag kanske mer bekväm och då kommer jag förhoppningsvis kunna avgöra den matchen. Jag är lugn, jag är glad över hur det gick i den andra halvlek och positivt inför framtiden, säger Kulusevski själv.

Laddar Matchlista
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.