Seger räddade Rosengård i Champions League

Rosengård var på väg mot en chockförlust i Champions League.

Men Caroline Segers kvittering hemma mot österrikiska S:t Pölten i den 94:e minuten ger hopp inför returen.

– Att visa så mycket karaktär och komma tillbaka är en styrka, säger hon till Sportbladet.

I dag inleddes åttondelsfinalerna i Champions League, med FC Rosengård som ensam svensk representant kvar i turneringen.

Skåningarna var storfavorit hemma i ett dimmigt Malmö mot österrikiska S:t Pölten, men fick en tuff start på dubbelmötet.

Den slovenska landslagsmittfältaren Mateja Zver avslutade en spelvändning där Rosengårdsförsvaret hamnade på efterkälken och gjorde 1–0 till bortalaget redan efter 20 minuter.

Kostsamma misstag

Andra halvlek hann knappt starta innan en kommunikationsmiss på mittplan resulterade i en ny kontring – och ett nytt mål från Zvers högerfot.

– Det är så klart rätt så stora misstag och de blir väldigt kostsamma, säger tränaren Jonas Eidevall om baklängesmålen.

Därefter följde ett massivt tryck från hemmalaget, men det skulle dröja till matchminut 68 innan Sanne Troelsgaard till sist fick hål på det försvarsstarka bortalaget.

”Det är en styrka”

I den fjärde tilläggsminuten landade bollen vid Caroline Segers fötter i straffområdet. En snabb touch med högern och ett känsligt avslut med vänstern innebar 2–2 och ett betydligt bättre utgångsläge för Rosengård i returen i Österrike nästa vecka.

– Vi kommer tillbaka från två stycken skitmål, och att visa så mycket karaktär och komma tillbaka är en styrka, säger Caroline Seger.

Trots den skrala utdelningen är lagkaptenen nöjd med slutforceringen.

– Vi skapar otroligt mycket och de har egentligen två chanser som de gör mål på. För oss krävs det betydligt fler. Det är klart att det finns lite grejer som inte sitter i tajmningen, men det är inte så konstigt efter en väldigt kort försäsong med två träningsmatcher, säger Caroline Seger och utlovar ”full fart framåt” i returmötet.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.