Fotbollsikonen inlagd på sjukhus – efter kattbett

Ralf Edström.
Ralf Edström.

GÖTEBORG. Ralf Edström, 68, har lyckats hålla sig undan från covid-19.

Men inte från egna katten Tussen som nyligen bet Edström illa i foten.

Resultatet: fyra dygn på sjukhus för fotbollsikonen.

Ralf Edström skrockar förnöjt i telefonen eftersom hans moderklubb Degerfors tagit ännu en skalp och avancerat till kvartsfinal i Svenska Cupen.

Själv är han glad över att vara med i matchen igen.

Katt-missöde

Den tidigare landslagsstjärnan och expertkommentatorn hos Radiosporten saknar halva ena lungan från tidigare sjukdom och har varit extra försiktig för att att undvika covidsmittan.

Då åkte han på ett bakslag i hemmet i västra Göteborg.

– Vår katt Tussen sover alltid i fotändan på sängen. Jag måste ha sparkat av mig täcket och gett honom en ordentlig smäll för han bet mig i foten, rejält, berättar Edström.

Fotbollsikonen fick penicillin som efter tio dagar byttes ut mot ett annat men foten var fortsatt svullen och ordentligt rödflammig.

– Foten såg ut som en boll. Jag haltade fram och kunde inte få på skon på högerfoten, säger den tidigare landslagsanfallaren som gjorde sina klassiska mål med vänsterfoten när han inte nickade in bollarna.

Kattbettet på Ralf Edströms fot.
Kattbettet på Ralf Edströms fot.
Tussen.
Tussen.

Åkte till sjukhuset

Han kontaktade åter sjukvården och råddes att åka in till Mölndals sjukhus.

Där la de in Edström omgående.

– Det var en rejäl infektion. Katten är utomhus och hans tänder är vassa och kommer åt djupt när han biter. Det blev väl rena giftet och jag är infektionskänslig.

Han blev kvar på Mölndals sjukhus i fyra dagar.

– Penicillinet hade inte tagit så jag fick intravenöst i armen i stället. Lite starkare grejer.

Och nu är du okej?

– Ja, nu är foten som vanligt. Jag behöver börja att komma ut och ta mina promenader igen efter att jag fick en ny knäled för två år sedan. Det kanske blir en nystart på måndag.

– Jag brukar åka ned till Fiskebäck. Det är ett rövargäng man träffar på där – de är äldre än mig – som är ute och går med sina hundar. Det brukar bli ett väldigt tjôtande.

Räkexperten

Hur är din och Tussens relation?

– Den är ju lite påverkad. Vi älskar honom, men han är 14 år och händer det igen så är det nog träfrack som gäller för honom, tyvärr.

– I dag är han glad eftersom han har fått färska räkor. Han är en kräsen katt. Jag misstänker att fiskhandlarn blandar in någon dag gamla räkor bland de färska för Tussen nosar på dem och nobbar vissa.

– Jag funderar på att ta med katten nästa gång vi ska handla.

Till vardags lever inte 68-åringen något pensionärsliv. Ralf Edström är delägare i LRK Media som säljer sponsorpaket åt Svenska Parasportförbundet.

– Jag jobbar en hel del hemifrån, men jag är inne på kontoret en timme på förmiddagen och någon timme på eftermiddagarna, och där ser vi till att hålla avstånd.

– Man måste få vara lite social. Jag kan inte sitta hemma och klappa katten hela dagarna, säger Edström.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.