Mejla

Zendry Svärdkrona

Svennis fem måsten i City

FOTBOLL

Sportbladets Simon Bank listar fem punkter som Sven-Göran Eriksson måste få att stämma för att lyckas i Manchester City.

1. Förändra City-kulturen.

Om det är något Svennis varit en mästare på så är det att

lokalisera karaktärsspelarna, de som bär eller sänker ett lag.

City är vant vid att förlora, han måste hitta vinnare – i och utanför klubben.

2. Värva för revansch.

Svennis vill visa England att han är riktigt jävla bra. Han borde värva spelare som vill samma sak, spelare som också är ute efter revansch. Lägg inte en massa pengar på Owen eller Benayoun; satsa dem på Shaun Wright-Phillips, Jermaine Defoe, Ajax U21-jätte Hedwiges Maduro – den sorts spelare som fortfarande vill uppåt, framåt.

3. Ge småkillarna chansen.

City var i final i juniorernas FA-cup 2006, det finns ett gäng begåvade tonåringar i truppen och det gläder mig att Svennis pratade om de unga redan i går. Micah Richards och Stephen Ireland är redan färdiga att ta nyckelroller, Michael Johnson och Nedum Onuoha kan ta samma steg i år. Vill man bygga nytt – och det vill man – är det en bra start.

4. Värva en ledare.

Återigen, om det var något som saknades i City i fjol så var det en bollvinnare centralt som kunde dra med sig laget. Nigel Reo-Coker hade varit fin, Rio Mavuba också – men de hade skrivit på för Villa och Villarreal innan City hann ur startblocken. Maduro, kanske?

5. Vinn i början.

Inget råd, bara ett konstaterande.

Eriksson är världens mest tacksamma syndabock om det går trögt. Han måste få alla med sig från dag ett. Eller dag två. Eller ? väldigt tidigt i alla fall.

ANNONS EXTERN LÄNK

Se alla matcher från Serie A och La Liga på C More. Beställ här!

C More

Av: 

Zendry Svärdkrona

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll