Sänkte sin gamla klubb:

FOTBOLL

”Jag dök upp som gubben i lådan”

Det sägs att släkten är värst. Vad ska man då säga om Patrik Karlsson? I går sänkte han sin förra klubb och han har gjort det förr.

– Jag hade det lite på känn, säger AIK-backen.

Patrik Karlsson har haft det tungt sedan han lämnade Gefle för AIK. Flytten till storklubben krävde en hel del av den 26-årige vänsterbacken.

– Det är ju en stor omställning och det är väldigt många fler som bryr sig om AIK. Det är en fantastisk förening att vara i i medgång och väldigt tungt i motgång så det var en väldig omställning.

Han var strålande under försäsongen, men förra årets kanske bäste vänsterback såg ut att helt sakna självförtroende när han spelade.

– Det var en period då det kändes tungt. Jag var inte pigg i kroppen och spelet fungerade inte. Nu har det lossnat för hela laget och jag har ett otroligt självförtroende.

Första AIK-målet

Det syntes mot gamla kompisarna i Gefle. Bra spel, offensiva utflykter och så målet då. Matchens enda.

– Det kom en lång hörna på bortre som nickades tillbaka och jag dök upp som gubben i lådan. Det var väldigt skönt.

Det var första målet i allsvenskan i AIK-tröjan för Karlsson. Att det kom mot hans gamla lag var ingen överraskning egentligen.

– Jag gjorde mål mot mitt gamla lag Öster för Gefle förra året så det upprepas. Ja, jag hade faktiskt en liten känsla att det skulle kunna hända i dag. Men det har jag ofta, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM