”Lamm på väg till slakt”

FOTBOLL

Måltjuven Healy: Vi ska rocka Sverige

Såren har läkt. Nu ska vi rocka Sverige. Så inleder Nordirlands spelare David Healy sin krönika i tidningen Belfast Telegraph.

Foto: Svenskdödare David Healy vet hur man gör mål mot Sverige. På onsdag tänker han göra fler. ”Jag är säker på att vi kommer att skrivas ner under veckan, men vi ska hålla oss positiva och fokuserade”

På onsdag möts Sverige och Nordirland på Råsunda i en EM-kvalmatch som kommer att avgöra om David Healy och hans Nordirland tar sig till EM-slutspelet. Så här skriver han i Belfast Telegraph inför matchen:

I vanliga fall är ett oavgjort resultat alltid ett bra resultat mot Sverige, men det här är ingen vanlig situation. Vi åker till Stockholm med vissheten om att EM-slutspelet fortfarande är möjligt, men också med vissheten om att bara seger mot Sverige är bra nog.

”Vi svek alla”

När vi förra månaden förlorade mot Lettland och Island svek vi alla och jag var brutalt ärlig i den här kolumnen när jag sade att vi förmodligen lät vår stora chans glida iväg. Men de senaste veckorna har läkt en del sår och vi tror på det vi försöker göra.

Sverige är alltid ett svårt ställe att åka till om man vill ha med sig poäng. Man kan titta på England som de två senaste decennierna har haft väldigt svårt att göra bra resultat mot dem, men vår situation är lite annorlunda. Vi vet exakt hur svår den här matchen kommer bli.

”Förra mötet magiskt”

Jag är säker på att vi kommer att skrivas ner under veckan men ska hålla oss positiva och fokuserade. Vår förra match mot Sverige var en av de där magiska kvällarna på Windsor Park då ett av de där stora länderna kom och trodde att de skulle vinna men åkte hem upp och ned-vända. Det var inte många som trodde att vi skulle vinna då och nu ses vi som lamm på väg till slakthuset. Men vi har bevisat att vi har en trupp som kan besegra de bästa.

Jag vet att vi kan ordna ett bra resultat på onsdag. Det ska bli intressant att se vilken insats Sverige kommer göra framför sin egen publik.

ARTIKELN HANDLAR OM