Mourinho sågas – efter hånfull gest

”De förolämpade mig och min familj”

Manchester United stod för en galen vändning mot Juventus.

Då firade José Mourinho – genom att håna ”Juve”-fansen.

– De förolämpade mig och min familj, säger United-tränaren efteråt.

Victor Nilsson Lindelöf och hans Manchester United ställdes inför en av världsfotbollens tuffaste uppgifter: att hålla Cristiano Ronaldo utanför målprotokollet.

De lyckades i 64 minuter. Sen gick det inte längre.

Den portugisiske stjärnan gjorde ett drömmål – och firade genom att först visa upp sina magrutor, sedan forma ett hjärta mot sin familj på läktaren.

Drömmålet var Ronaldos första CL-mål i Juventus-tröjan.

Men han berövades på hjälterollen.

Galen vändning

För i den 86:e minuten satte inhopparen Juan Mata 1–1 via en finfin frispark – och i den 90:e fullbordades vändningen via ett självmål.

– Visst, vi kanske har lite tur på det sista målet, men killarna gör en fantastisk insats. ”Juve” är ”Juve”, det är inget normalt lag, det är ett superlag, så det här är en speciell seger för United, säger tränaren José Mourinho i Viasat efteråt.

”Blev förolämpad”

Han hamnade i fokus efteråt.

Direkt slutsignalen firade han genom att göra en hånfull gest mot ”Juve”-fansen, varpå flera hemmaspelare ilsknade till.

Efteråt försvarade sig Mourinho.

– Jag blev förolämpad i 90 minuter. Jag kom hit för att göra mitt jobb, ingenting annat. Jag förolämpade ingen där i slutet, jag gjorde bara en gest; att de (Juventus fans) skulle låta högre. Förmodligen borde jag inte ha gjort så, men eftersom de även förolämpade min familj och min Inter-familj, så reagerade jag på det här sättet, säger han enligt Sky Italia.

United har nu en gyllene chans att avancera till åttondelsfinal.

”Juve” toppar alltjämt gruppen (på nio poäng), men United är tvåa på sju poäng, två före Valencia, med två matcher kvar att spela.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.