"Jag är inte arg – jag är ledsen"

Inters tränare José Mourinho uttalar sig om Adrianos försvinnande

På söndagen möter Inter Udinese på bortaplan. Men allting i Zlatan Ibrahimovics klubb handlar om försvunne brasilianaren Adriano.

– Jag är inte arg, jag är ledsen, sade tränaren José Mounriho på dagens presskonferens.

Ingen vet var Adriano är. Inte hans klubb. Inte hans agent. Ryktena säger att han fortfarande är kvar i Brasilien – men inget vet säkert varför han inte dök upp på Inters träning i fredags.

Försöker fokusera på matchen mot Udinese

Och nu känner sig Inters tränare José Mourinho tvungen att kommentera Adrianos försvinnande. Under dagens presskonferens inför söndagens svåra bortamatch mot Udinese pressades Mourinho av journalisterna på plats.

– Jag tycker inte att vi ska prata så mycket om den här situationen. Alla vet att det inte är enkelt. Det handlar inte bara om en försenad spelare, säger José Mourinho.

Inter leder Serie A men har inte råd att tappa fokus under slutspurten av ligan. Laget gör allt för att inte tänka på Adrianos försvinnande.

– Det är en svår situation för oss. Det är inget skämt. Men jag vill inte komplicera saker. Jag är ledsen, inte arg. Vi får se hur det här löser sig, jag är oroad över personen snarare än spelaren, fortsätter Mourinho.

Udinese obesegrat i tio raka hemmamatcher

Det spekuleras också om att Adriano bad Inter om lov att få stanna längre men att han fick nej och då stannade kvar i Brasilien oavsett. Mot Udinese, som inte förlorat hemma på tio raka matcher, tvingas Inter klara sig utan skadade trion Maicon, Mancini och Jimenez. Zlatan Ibrahimovic är givetvis uttagen i truppen.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.