Straff i slutminuterna räddade MFF mot Dalkurd

MALMÖ. Det är nykomlingen som inte har något hem i år.

Men Dalkurd är också nykomlingen som står upp mot mästarlaget i årets första tävlingsmatch.

– Det som är en fördel för oss är att många lag nog underskattar oss… Vi kan spela fotboll, säger backen Kebba Ceesay efter 0–1-cupförlusten borta mot Malmö.

Det blev en galen och svängig cuppremiär mellan Malmö FF och Dalkurd på Malmö IP. Det slutade med dramatik kring straffen som MFF och Markus Rosenberg fick i slutet. 

Dalkurds målvakt Abdulaziz Demircan fick en nackskada i samband med straffsituationen och var på väg att lämna matchen på bår. Dalkurd hade inga byten kvar så anfallaren Younes Bnou Marzouk stod i målvaktströja beredd att mota straffen.

Men Demircan reste sig och ställde sig i målet igen. Rosenberg satte en bra straff och det blev matchens enda mål.

”Vi gör en väldigt bra match”

En dryg halvtimme efter det står mittbacken Kebba Ceesay utanför omklädningsrummet på Malmö IP och säger:

– Jag tycker vi gör en väldigt bra match och det är mycket vi kan lära oss. Samtidigt kan vi ta med oss mycket.

30-årige Ceesay, med ett förflutet i Djurgården, är en av få i nykomlingen Dalkurd som har allsvensk erfarenhet.

– Det jag kommer att bidra med är erfarenhet. Det vi har visat i dag är att vi kan spela fotboll. Dalkurd är ett spelande lag och vi är ödmjuka inför uppgiften. Vi ser fram emot säsongen helt enkelt. Det är första gången för många i allsvenskan, men det tycker jag inte syns och vi kommer att utvecklas och växa in i det.

Dalkurd tog verkligen för sig mot Malmö. Laget satte bra press på MFF och ville ha mycket boll även om mästarlaget dominerade den andra halvleken.

– Det gäller att ta för sig i fotboll. Vi tränar hårt och tror på den här idén. Om vi kommer hit och är skakiga. Då är det alibi. Det är inget lag vi är rädda för. Vi respekterar alla. Vi är ett orätt lag och vi är ett hungrigt lag.

”Tänker inte på det här med Gävle”

Dalkurd ville, efter ett bråk med kommunen, inte spela kvar i Borlänge. Laget kommer att spela i Gävle i år i väntan på att ombyggda Studenternas i Uppsala blir klar.

Känner ni att efter det att det är ni mot världen?

– Nej, nej. Jag vill inte säga det. Kanske upplever många oss lite annorlunda i media, men det känns också… Om jag ska vara ärlig. Jag kommer ihåg när incidenten i Portugal när nån ryckte mig i håret och det där. Det var en journalist som intervjuade mig där och det kändes som att han bara letade fel. Jag hoppas du tar med det.

Ceesay fortsätter:

– Vi tänker inte på det här med kommunen eller Gävle. Vi älskar fotboll. Vi vill bara spela fotboll och vara på planen och vara glada. Njut av det. Skippa snacket om det andra.

Ni stod upp så bra i kväll mot Malmö. Vad ger det er?

– Det som är en fördel för oss är att många lag nog underskattar oss. Jag vill inte säga att Malmö gjorde det. Jag menar allmänt. Vi kan spela fotboll. Vi har respekt för andra lag, men vi är absolut inte rädda. Vi kommer att spela fotboll. Det är det. Vi är ödmjuka, tror på oss själv och kör på. Varför komma hela vägen hit och var skakiga och rädda? Det går inte. Då skulle vi inte ha nån chans. Vi har lägen att göra mål också.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.