... men här spräcker han målnollan i CL: ”Ledsen över att vi förlorade”

Xavi slår en djupledsboll som Zlatan plockar ned på bröstet och avancerar några meter innan Ibrahimovic skjuter ett skott som går mellan benen på en täckande motståndarback och in i bortre hörnet.
Xavi slår en djupledsboll som Zlatan plockar ned på bröstet och avancerar några meter innan Ibrahimovic skjuter ett skott som går mellan benen på en täckande motståndarback och in i bortre hörnet.

BARCELONA. Historisk målskytt och islossning efter måltorkan i Champions League.

Men Zlatan Ibrahimovic fick ingen anledning att fira sin insats på Camp Nou.

– Jag är otroligt besviken. Det är allt jag har att säga, säger Zlatan efter matchen.

Zlatan Ibrahimovic gratuleras efter sitt 1–1-mål.
Zlatan Ibrahimovic gratuleras efter sitt 1–1-mål.

Efter ett par chanser i första halvlek fick Ibrahimovic utdelning direkt i andra. En exakt passning från Xavi letade sig fram till svensken, som tog ner bollen på bröstet och krutade in bollen vid den vid bortre stolpen.

Klen tröst

Målet, som innebar kvittering för Barcelona, var Zlatans första Champions League-mål i klubben. Därmed har han gjort mål i den prestigefyllda turneringen för samtliga fyra klubbar han representerat på internationell nivå. Bara Hernan Crespo har lyckats i fler olika lag. Dessutom var det hans första mål i europaspel på över ett år.

Men för Ibrahimovics del var det klen tröst.

– I dag gjorde jag mål men vi förlorade så det blev till ingen nytta alls. Vi hade många chanser att göra mål men antingen blev det stolpe ut eller ribba ut, säger han till Viasat.

I matchens 73:e minut slog Gökdeniz Karadeniz in det ryska segermålet på en kontring. Zlatan hade flera lägen att avgöra matchen, däribland ett stenhårt skott i ribban i andra halvlek. Men ödet ville annorlunda.

– Jag är väldigt ledsen och besviken. Vi förlorade. Jag har egentligen inget mer att säga, säger Ibrahimovic till tv-kanalen la Sexta.

”Måste vinna”

I och med förlusten har Kazan satt rejäl press på Barcelona att ta tre poäng i den tuffa bortamatchen i Sibirien om två veckor.

– Nu måste vi vinna i Ryssland och vi kommer göra det också. Jag är fortfarande positiv. Vi har tre matcher kvar. Och vi kommer att spela vårt spel vart vi än kommer, vi kommer att vara favoriter vart vi än kommer, säger Zlatan till Viasat.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.