”Är den jag är tack vare honom”

FOTBOLL

Zlatans hyllning till Moratti

Foto: Rejält försenad dök tillsist Zlatan upp tillsammans med sportdirektören Txiki Begiristain och presidenten Joan Laporta.

BARCELONA. Zlatan Ibrahimovic första presskonferens som Barcelona-spelare.

Då höll den svenske superstjärnan ett varmt och ömsint tacktal tillägnat Inter-presidenten Massimo Moratti.

– Jag är den spelare jag är tack vare honom, säger Zlatan.

Klockan 19.57, ganska exakt en och en halv timme efter utsatt tid klev Zlatan Ibrahimovic in i Sala Paris på Camp Nou för att hålla sin första presskonferens som FC Barcelona-spelare.

Över 100 journalister från hela världen var på plats och följde Zlatan med kamerorna i högsta hugg när han satte sig längst till vänster på podiet tillsammans med sin tolk. Med där framme satt också Barça-presidenten Joan Laporta och sportdirektören Txiki Begiristain.

”Viljan var för stor”

Zlatan Ibrahimovic inledde med att tacka alla personer som gjort övergången möjlig, inklusive agenten Mino Raiola. Sen höll svensken ett långt och ömsint tacktal till Inter-presidenten Massimo Moratti.

– Jag vill tacka president Moratti. Vad han gjorde för mig – det skulle inte många presidenter göra. Jag blev den spelare jag är tack vare honom. Men min vilja att komma till Barcelona var för stor för att stanna i Milano, säger Zlatan och fortsätter.

– Det hände en sak för några månader sen som ingen vet om men jag ska berätta den ändå. Jag sa till Moratti att ingen klubb kunde köpa mig, bara Barcelona kunde få mig att lämna. Moratti sa att det skulle bli så och det ska han ha respekt för. Det är stort gjort att sälja en spelare som är så viktig för klubben. Jag är glad att Inter får Eto’o.

Hur känns det att ersätta Eto’o som gjort så många mål för klubben?

– Jag kommer inte för att ersätta Eto’o. Jag kommer hit för att vara någon annan och tillföra något helt annat. Jag ska göra mitt bästa för att tillföra lika mycket till Inter som Eto’o, förhoppningsvis ännu mer.

Zlatan fick också frågan om hur många mål han tror han kommer att göra kommande säsong.

– I mitt huvud är jag en spelare som vill utvecklas och alltid vara bättre än förra säsongen. Jag gjorde 25 förra säsongen och blev bästa målskytt och jag vill göra fler än 25 i år. Egentligen handlar det om att hur mycket man kan göra för laget, målen är bara en bonus. Men definitivt fler än 25.

”Förväntar mig succé”

Vad förväntar du dig av supportrarna?

– Stor succé och mycket glädje. Och goda minnen.

Zlatan Ibrahimovic tackade för sig klockan 20.45 för att möta publiken på Camp Nou. Efter att ha bytt om till ett Barça-ställ gav han en sista intervju till klubbens officiella tv-kanal i spelargången.

– Det är en fantastisk känsla. Du kan se att alla vill mig gott. Nu är det upp till mig att ge fansen vad jag kan, men jag är inte orolig.

– Det här en speciell dag för mig. Jag hade inte väntat mig någonting. Jag njuter av varje ögonblick jag är här. Mina två största ögonblick tidigare var när mina två barn föddes. Det här är det tredje största ögonblicket i mitt liv.

Innan han sprang in på planen levererade Ibra en sista glädjeyttring.

– Jag är lyckligast i världen just nu.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga