”Budet är för dåligt”

FOTBOLL

Förhandlar i Tyskland – men 100 miljoner nobbas

Marcus Berg kom till Tyskland i går för att förhandla med Hamburg. En övergång är nära men Groningen vill ha mer pengar än vad Hamburg erbjuder.

– Hamburgs bud är för dåligt. Det är långt ifrån vad vi begär, säger Groningens klubbdirektör Hans Nijland till Sportbladet.

Foto: Foto: BILDBYRÅN
eftertraktad Hamburg har erbjudit 100 miljoner men Groningen nobbar. Även Fulham och AZ är intresserade.

Vapenskramlandet mellan Groningen och Hamburg fortsätter. Enligt initierade källor i Hamburg har den tyska toppklubben lagt ett bud på drygt 100 miljoner kronor för Berg. Ett bud som Hamburg i går lämnade för andra gången men återigen avvisades av Groningen.

– Betalar inte Hamburg bättre så spelar Marcus Berg i Groningen kommande säsong, säger Nijland.

På plats i Hamburg

Berg är ändå på plats i Hamburg, enligt uppgift för att genomgå en läkarundersökning. En affär är alltså närmare än vad som går att förstå av Nijlands förhandlingsspråk.

Men under gårdagen kom också ett par uppgifter som kan stjälpa Bergs övergång till Hamburg.

Skadan på Hamburgs mittback Alex Silva visade sig vid gårdagens undersökning vara allvarlig och han beräknas vara borta åtminstone till februari nästa år.

Därför måste Hamburg nu förstärka backsidan och det finns två alternativ.

Antingen skaffa en billig mittback och gå vidare med Berg, eller köpa en dyrare mittback och glömma Berg.

Fler klubbar intresserade

Dessutom finns det fortfarande andra intressenter.

– Fulham har kontaktat oss per telefon och via fax och visat ett seriöst intresse att börja diskutera. AZ finns kvar sedan tidigare och jag har fått uppgifter om att Ajax också är intresserat av Marcus, säger Hans Nijland.

ARTIKELN HANDLAR OM