MFF-tränaren: ”Kommer bli förändringar”

Malmö roterar när avancemanget ska säkras

avTT

Foto: Andreas Hillergren/TT
Uwe Rösler kommer rotera i sin startelva mot Drita. Arkivbild.

3–0 på bortaplan i Kosovo.

När Malmö ska spela retur mot Drita i Champions League-kvalet så finns utrymme för trupprotation.

– Det kommer att bli förändringar, men förnuftiga förändringar, säger tränare Uwe Rösler till klubbens webbplats.

Malmö gjorde det som krävdes och fick målskillnaden laget önskade i sin första match på den långa och snåriga vägen till ett eventuellt Champions League-gruppspel.

3–0 mot Drita var vad doktorn hade ordinerat, och ger utrymme för att lufta mindre etablerade spelare i tisdagens returmöte hemma i Malmö, vilket är tacksamt med tanke på det tuffa spelschemat – och Malmös behov att mönstra ett starkt lag i det allsvenska spelet för att närma sig toppen.

– Det kommer att bli förändringar, men förnuftiga förändringar. Vi har fullt förtroende för att de spelare som kommer in kan göra det lika bra. Vi ska inte göra massa byten för sakens skull, utan vi måste vara på vår vakt och redo att kämpa för att ta oss till nästa runda, säger tränare Uwe Rösler till klubbens webbplats.

”Kan inte underskatta”

Likväl påpekar han att motståndet inte ska underskattas.

– Vi är i ett Champions League-kval och även om vi leder med 3–0 kan vi inte underskatta någon motståndare. Att göra mål är nyckeln. Förhoppningsvis kan vi göra mål och sätta oss i en position att kunna genomföra byten senare i matchen.

Vid avancemang väntar svårare motstånd i form av rumänska Cluj i nästa kvalrunda för MFF.

ARTIKELN HANDLAR OM