Milans attack på Raiola: ”Vet var ondskan kommer ifrån”

Milans 18-årige målvakt Gianluigi Donnarumma grät efter en banderoll från fansen.

Nu får han stöd av klubbens sportchef – som går till attack mot agenten Mino Raiola.

– Vi vet var ondskan kommer ifrån, säger Massimiliano Mirabelli

Raiola
Raiola

Häromdagen rapporterade italienska Corriere della Sera att agenten Mino Raiola vill häva det kontrakt som Milans målvaktstalang Gianluigi Donnarumma skrev på i somras.

Enligt hans agent Mino Raiola skrev 18-åringen på det under ”psykologisk press” och efter att ha utsatts för hot.

Det fick flera Milanfans att reagera.

På uppvärmningen inför gårdagens möte med Verona i Coppa Italia satte man upp en stor banderoll med texten: ”Psykisk press, sextio miljoner per år och kontraktskrivandet av en parasit till bror? Försvinn härifrån, vårt tålamod är slut.”

Till attack mot Raiola

Ett budskap som nådde Donnarumma som tröstades av lagkaptenen Leonardo Bonucci i omklädningsrummet.

Dagen efter banderoll-hånet rider Milans sportchef Massimiliano Mirabelli ut till sin målvakts försvar. Han menar att det finns en annan bov i dramat som ”försöker skada vår image”.

Han nämner inget namn men det råder inget tivel om att han menar Mino Raiola, som förutom att vara agent åt Donnarumma ju även representerar Zlatan Ibrahimovic.

– Gigio har aldrig sagt att han vill lämna. Det är inte bara hans fel. Vi kommer alltid skydda honom, han är vår tillgång. Vi vet var ondskan kommer ifrån och vi hoppas lösa det här under de kommande månaderna, säger Mirabelli enligt BBC.

Målvakten uttalar sig

Gianluigi Donnarumma själv uttalade sig om banderollen för första gången under torsdagskvällen i ett Instagram-inlägg.

”Det var en väldigt dålig kväll som jag inte förväntade mig. Jag har aldrig sagt, eller skrivit, att jag utsatts för psykiskt våld när jag skrev på kontraktet. Trots allt detta ser jag framåt och har tankarna på nästa match. Forza Milan!", skriver målvakten.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.