Poya Asbaghi i samtal med fansen efter ny förlust

IFK Göteborg i kris efter 0–3 mot Hammarby

avFrida Fagerlund, Simon Bank

IFK Göteborgs förlust mot Hammarby väckte vrede bland tillresta supportrar.

Tobias Hysén har full förståelse för det – och vill göra ”den bästa jävla matchen” mot jumbon TFF på lördag.

– Jag tror inte att det finns speciellt många spelare i vårt lag som går runt och tror att vi är världsmästare nu. Samtidigt så måste vi lura oss själva att vi är det, säger han.

Att IFK Göteborg är inne i en negativ trend är ingen överdrift. Borta mot Hammarby kom tredje raka förlusten och totalt sjätte matchen i följd utan seger.

”Bajen” gick till halvtidsvila med 1–0 efter att Björn Paulsen fått in en boll bakom Tom Amos i Blåvitt. Den 20-årige målvaktens, som gjorde sin debut mot Häcken för två omgångar sedan, ingripande hade mer att önska.

– Det var jämnt i början, vi spelade ganska bra… Sen får de sitt mål… Jag vet inte, säger Amos.

– Jag tycker jag ska ha målet, vissa andra tycker inte det… Det är svårt. Det är mycket folk i straffområdet så jag tror att Tankovic (Muamer) ska toucha bollen. Står jag kvar kommer de undra varför jag inte står kvar, går jag ut så undrar de varför jag går ut… Men jag tycker jag ska ha den.

Lagkamraten Tobias Hysén var också besviken efter matchen som slutade 0–3. Det innebär att Blåvitt nu ligger på en tolfte plats i tabellen, fyra poäng före Brommapojkarna på negativ kvalplats.

– De får ett jävla pissmål rent ut sagt… Vi är ju inte i den situationen att vi kan ge bort sådana mål, säger Hysén.

– Sen är ju Tom i början av sin karriär, och det är sånt som händer. Det är inte så att vi lastar honom men med tanke på var vi befinner oss så blir det ju ytterligare en käftsmäll. 

Efter slutsignal var flera spelare framme för att prata med de tillresta fansen. Även tränaren Poya Ashbagi diskuterade läget med de frustrerade supportrarna.

– Vi har haft en del snack tidigare också, efter tunga perioder. Det gäller att gå dit, mest är det besvikelse och frustration. Jag förstår deras frustration, vi förlorar tredje raka. Samtidigt handlar det om att visa att vi är lika besvikna som dem, vi ska vinna nästa match, och få får vi fira ihop, säger Ashbagi.

”In i skiten”

Nästa omgång väntar jumbon Trelleborg. Ashbagi känner av pressen inför den måstematchen.

– Det har det varit hela året. Vi är Blåvitt, tabelläget spelar inte så stor roll när vi spelar matcher. Det kommer alltid att finnas förväntningar på oss, säger tränaren.

I C More sade mittbacken Marcus Degerlund att det kommande mötet är ”på liv eller död”. Tobias Hysén tycker visserligen att det är lite för stora ord men är tydlig med vad som gäller för IFK Göteborg resten av veckan.

– Nu är det rehab imorgon och sen rätt på det, in i skiten. Bara intala sig själv att man ska göra den bästa jävla matchen på lördag. Se till att ro hem trepoängaren om det så är 1–0 i den 90:e minuten, säger Hysén.

– Jag tror inte att det finns speciellt många spelare i vårt lag som går runt och tror att vi är världsmästare nu. Samtidigt så måste vi lura oss själva att vi är det. Det ska bli mantrat hela veckan, på lördag är det… Det är det som är i huvudet just nu. 

Foto: BILDBYRÅN
ARTIKELN HANDLAR OM