Hallenius: ”Vi har stoltheten kvar”

avErik Wallskog, Fredrik Jönsson

FOTBOLL

Det såg länge ut som Hammarby enkelt skulle städa av Gif Sundsvall och övertygande återta serieledningen.

Men gästerna reste sig och var ett bortdömt mål ifrån att få med sig en poäng upp till Norrland.

– När vi gör 3–4 så känns de riktigt skakiga. Vi har stoltheten kvar. Det är inte så att vi lägger oss ner och dör, säger Linus Hallenius.

Gif Sundsvall hade en fruktansvärt jobbig första halvlek borta mot Hammarby. I halvtid var bortalaget i underläge med tre bollar. En timme in i matchen stod det 4–0 till Hammarby på resultattavlan.

Men i det tyngsta läget vaknade Gif Sundsvall.

Batanero sköt in 1–4. Sedan fixade Romain Gall ett självmål till Sundsvalls favör genom att skjuta bollen på Björn Paulsen. Samme Gall tryckte sedan in 3–4 och skapade rejäla nerver i matchen.

Några minuter senare hade även Sundsvall 4–4 i nät efter att en fri Peter Wilson placerat in bollen bredvid Johan Wiland. Men domaren vinkade bort målet för offside.

– Det var en jobbig match för oss. Vi hade problem med deras kontringsspel och släppte in fyra mål. Men vi kämpade och var riktigt nära i slutet, säger Wilson.

– Vi sade att vi skulle ta ett mål i taget och när vi gjorde 2–4 kände vi verkligen att det här kan gå. När 4–4-bollen satt kände jag bara wow, vilken vänding vi har gjort. Men jag kollade ut mot den assisterande tidigt och såg att han hade flaggan uppe.

”Riktigt skakiga”

Linus Hallenius var tudelad efteråt. Han var missnöjd med insatsen, men nöjd att det nästan blev en poäng.

– Känslan efteråt, när vi har en boll inne, är att det är klart som fan att det är surt att vi inte kunde sno med oss en poäng hem. Vi kom hit som obesegrade och hade gärna fortsatt så, säger Hallenius.

– Men som matchen såg ut så är det klart att det inte var bra alls i första halvlek. Vi får in en reducering och då blir Bajen lite naiva. Vi får in 2–4 och då blir det nerver i det. När vi sedan gör 3–4 så känns de riktigt skakiga. Vi har spelare som har kramp och ont överallt, men ändå går vi för det. Vi får med en hyfsad känsla i slutet, vi har stoltheten kvar. Det är inte så att vi lägger oss ner och dör.

För Gif Sundsvall väntar nu hemmamatch mot BP nästa helg.

Alla skytteligavinnare i Allsvenskan sedan 2008 00:53
ARTIKELN HANDLAR OM