Rosengård går för tredje raka cuptiteln

Av: Emelie Fredriksson

Publicerad:
Foto: Bildbyrån

FC Rosengård har missat SM-guldet de två senaste åren men går idag för tredje raka cuptiteln.

I år mot ett Linköping som har en liten turbulent tid bakom sig.

– Men med tanke på vad Linköping visade i senaste matchen så tror jag inte att det är något vi kan eller ska fokusera på, säger målvakten Zecira Musovic.

Malmö IP och cupfinaler är något som rimmar bra för FC Rosengård som vunnit titeln på hemmaarenan de två senaste åren.

Under söndagen har de chansen att trycka dit Linköping en tredje gång.

– Det skulle betyda jättemycket. Vi har höga målsättningar för hela säsongen och det skulle vara fantastiskt att börja med cuptiteln och sätta standarden högt, säger målvakten Zecira Musovic.

”Bara titlar som gäller för oss”

Hon menar att cupframgångarna till viss del kommer av att laget består av så många vinnarskallar.

– Vi är vinnarskallar hela högen, det är bara titlar som gäller för oss. Allt annat än att vinna är inte inte godkänt för oss och då vinner man tillslut på det hårda arbetet man lägger ner.

Vad blir det för final tror du?

– Jag tror att det blir en riktigt kul match. Det är kul för matchen att Linköping gjorde det bra mot Göteborg senast, att de hade glädje i sitt spel. Jag tror att det kommer vara två riktigt taggade lag, en final är alltid en final.

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Zecira Musovic

Linköping gjorde sig av med sin tränare Marcus Walfridsson redan efter tre omgångar efter en riktigt svag vår och tog en vinst direkt efter bytet.

Ni är alltså inte sugna på att dra nytta av deras turbulenta tid?

– Men jag tror att vi är ett så pass bra lag att det inte spelar någon roll hur motståndet ser ut. Såklart att man alltid kan utnyttja motståndarens turbulens och så, men med tanke på vad Linköping visade i senaste matchen så tror jag inte att det är något vi kan eller ska fokusera på.

Krock med Skånederbyt

FC Rosengård har inga stora publiksiffror att skryta om, och när förbundet nu, med önskemål från sändande tv-bolag, inte velat ändra matchtiden från 18.15 – blir det en direkt krock med herr-Skånederbyt mellan Malmö FF och Trelleborg.

Synd tycker Zecira Musovic.

– Jag visste inte att vi hade försökt ändra. Men det är såklart en tråkig krock. Skånederby är ett skånederby lika mycket som en final är en final. Det är skittråkigt att folk ens ska behöva välja vilken match de vill gå på. Men båda kommer att bli bra matcher oavsett vad man väljer.

Cupfinalen sänds i TV12 och startar 18.15.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN