Ekblom om derbysviten: ”Ring Djurgårdens herrar och fråga”

avErik Wallskog

Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Hammarby har inte vunnit mot Djurgården i tävlingssammanhang på fyra år.

Under söndagen ska Bajen bryta sviten och slå publikrekord.

– Det behövs ingen extra motivation, säger Hammarbys kapten Olga Ekblom.

Hammarbys damer inledde årets damallsvenska med två raka segrar och serieledning. Sedan dess har laget förlorat fyra raka matcher och parkerar numera bara två poäng över nedflyttningsstrecket.

Under söndagen vill Bajen bryta den dystra sviten. Men för att göra det måste man slå Djurgården, ett lag man inte vunnit över i tävlingssammanhang på fyra år.

– De har haft ett starkare lag på pappret än oss de senaste åren, så det är inte så konstigt att de vunnit. Ring Djurgårdens herrar och fråga, de vet bättre hur det känns att förlora derbyn. Nej, men de har haft ett bättre lag helt enkelt. I år är trupperna mycket jämnare och jag tror på seger i morgon (läs i dag). Vi vill vara derbyvinnare på både dam- och herrsidan, säger Olga Ekblom.

Sen förlust

Hammarby var i torsdags på väg att spräcka sin förlustrad. Men efter att det stått 1–1 nästan matchen igenom avgjorde Linköping på stopptid.

– Vi har spelat bättre i de två senaste matcherna mot Piteå och Linköping. Det var tråkigt att vi torska mot Linköping, men vi gick för det i slutet och 1–1 hade varit rättvist. Vi kan inte gräva ner oss, det är ny match nu. Det kommer bli mycket dueller, laget som vinner kamperna ute på planen vinner matchen.

”Vill sätta standarden”

Om Hammarby slår publikrekordet återstår dock att se. I skrivande stund är lite mer än 5 000 biljetter sålda och det nuvarande rekordet är 9 414.

– Det ska bli jätteroligt med publiken. Stämnigen kommer vara grym och hela laget ser fram emot matchen. Det är en speciell match och det behövs ingen extra motivation för att tagga till. Vi vill sätta standarden nu när det ska komma så mycket folk. Det vore häftigt om vi kunde slå rekordet, säger Hammarbys kapten Olga Ekblom.