Zlatan Ibrahimovic

Det smutsiga spelet bakom övergångarna

Av: 

Emil K Lagnelius

FOTBOLL

Zlatan berättar i sin bok: ”Mino Raiola är en räv, han kan tricksen”

Mino Raiola
Mino Raiola

Förhandlingarna mellan PSG, Milan och Zlatan Ibrahimovic drar ut på tiden.

Det är ingen skräll.

I sin bok ”Jag är Zlatan” beskriver Zlatan hur hans agent Mino Raiola är van att spela högt.

”Mino är en räv. Han kan tricksen”, skriver Zlatan.

Som Sportbladet berättade i torsdags blir Zlatan Ibrahimovic den spelare som är dyrast någonsin, sett över hela karriären, om affären med PSG går i lås. Totalt beräknas Zlatan ha kostat Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, Milan och Paris Saint-Germain motsvarande drygt 1,4 miljarder kronor.

Men övergången till PSG verkar dröja. Det som såg ut att vara klart redan i torsdags har skjutits upp och skjutits upp.

Det är dock ingen större överraskning.

Zlatans övergångar har oftast löst sig efter segdragna förhandlingar och tjuv- och rackarspel mellan klubbarna och Zlatans agent Mino Raiola, vilket Zlatan beskriver i sin bok ”Jag är Zlatan”.

”Inte ett skit”

Som när Zlatan skulle gå från Ajax till Juventus och Raiola, enligt Zlatan, skrek till Ajax ledning:

”Skriver ni inte på får ni inte några sexton miljoner. Ni får inte Zlatan. Ni kommer inte få något. Har ni fattat det? Inte ett skit!”.

Affären löste sig. Men när Zlatan skulle lämna Juventus för Inter väntade nytt strul då Juve, som skulle tvångsdegraderas till Serie B, ville behålla Zlatan.

”Vi (jag och Mino) diskuterade det hela tiden, och vi var båda överens, det fanns bara ett sätt. Vi måste slå tillbaka. Därför gick Mino ut i pressen och sa: Vi är beredda att till alla rättsliga åtgärder för att komma loss från klubben”.

”Inte till salu”

Även här löste sig övergången till slut.

Men övergången från Inter till Barcelona blev också dramatisk. Inter-bossen Moratti avfärdade först Barça-bossen Laporta med orden:

– Är du här för Zlatan kan du åka hem igen! Han är inte till salu.

Men övergången löste sig den här gången också, i sista stund, med Mino Raiola som en centralgestalt.

”Mino är en räv. Han kan tricksen”.

Den mest dramatiska affären blev sedan när Zlatan lämnade Barcelona för Milan, efter en schism med tränaren Pep Guardiola.

Hotade med Real

”Ända sedan den dag Guardiola kallade in mig och sa att jag skulle få sitta på bänken körde vi ett stenhårt spel, och vi märkte förstås: vi stressade Guardiola och ledningen. Det var helt enkelt planen. Killarna skulle bli så psykade att de tvingades släppa mig billigt”.

Mino Raiola hotade Barça att Zlatan skulle till ärkerivalen Real Madrid och det slutade med att Zlatan såldes rekordbilligt.

”Till slut såldes jag för tjugo miljoner euro. Tjugo miljoner! Tack vare en enda person (Guardiola) hade priset på mig sjunkit med femtio miljoner”.

Källa: Boken ”Jag är Zlatan Ibrahimovic”.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Zlatan Ibrahimovic